*Nettavisen* Nyheter.

Dømt for grove overgrep på egne barn

Foto: (Romerikes Blad)

En mor og en far er i Øvre Romerike tingrett dømt til 17 års fengsel for grove seksuelle overgrep mot sine tre sønner.

16.05.13 09:36

De er dømt til 17 års fengsel, foreldreparet fra Øvre Romerike som var tiltalt for særdeles grove overgrep, vold og trusler mot sine tre sønner, skriver Romerikes Blad.

Ekteparet har hele tiden hevdet sin uskyld, men ble ikke trodd av retten som har funnet dem skyldig i gjentatt mishandling.

Overgrepene skal ha skjedd i flere år, fra barna var svært små. Detaljene rundt overgrepene er så grove at de ikke kan gjengis i media.

Kontaktforbud
Foreldrene forbys også å kontakte sønnene i fem år.

Begge er også dømt til å betale betale hver av sønnene 1,35 millioner kroner i erstatning.

Moren sitter tilsynelatende uberørt, mens tingrettsdommer Karen Wendel Sandaa leser opp domsslutningen, ifølge Romerikes Blad.

Faren rister på hodet og gjemmer ansiktet i hendene. Han har kun sittet fem dager i varetekt og har vært på frifot under hele rettssaken.

Moren har sittet fengslet i 79 dager og var varetektsfengslet under hele rettssaken fordi hun hadde brutt besøksforbudet mot sin eldste sønn.

Alvorlig
Statsadvokat Peter André Johansen har beskrevet overgrepssaken som den mest alvorlige som har blitt behandlet av en norsk domstol, og ba om 17 års fengsel for begge foreldrene.

- Gutta er, folkelig sagt, helt ødelagte. Om de ikke er tatt livet av, så er de i hvert fall frarøvet livet, sa statsadvokaten i sin prosedyre i Øvre Romerike tingrett da saken ble avsluttet 29.april.

Nå har den knusende dommen mot foreldrene kommet.

Foreldreparet har på sin side hevdet at barna ikke snakker sant og at de har blitt påvirket av fosterforeldrene og barnevernet til å lyve.

Ifølge VG Nett kommer foreldrene til å anke saken på stedet.

Flyttet 14 ganger
Familien har flyttet 14 ganger, og overgrepene skal i hovedsak ha funnet sted i fire kommuner på Øvre Romerike.

Det var da de to minste guttene ble flyttet i fosterhjem på grunn av omsorgssvikt, at historien om de grove overgrepene kom for en dag.

Ekteparet ble politianmeldt av barnevernet i Nes i mai 2011. Tre år senere er de nå dømt.

Under den to uker lange rettssaken fikk tingretten avspilt mange timer med videoopptak av politi- og dommeravhør med de tre barna.

Her har de gitt rystende beskrivelser om svært grove overgrep fra foreldrene.

De har blant annet fortalt om en kjeller som skal ha hatt et tilrettelagt rom som eldstesønnen kaller for sexrommet.

Les flere saker i Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.