*Nettavisen* Nyheter.

Dømt for kameratens fyllekjøring

43-åringen hevdet han ikke visste at kameraten var full da han fikk låne bilen hans, men ble ikke trodd av retten. Nå må 43-åringen i fengsel.

Dermed ble han fredag dømt til fengsel for å ha lånt vekk bilen til sin stupfulle kamerat.

Kjente alkoholdunst
Mannen fortalte i retten at han hadde lånt ut både leiligheten og bilen sin til kameraten i mai i fjor, mens han selv bodde et annet sted. Han møtte tilfeldigvis på den fyllekjørende kameraten med bilen hans på en bensinstasjon i nordre bydel. I det han satte seg inn i bilen, kjente han alkohollukt, men trodde den kom fra en haug med tomflasker som lå i bilen etter forrige fest.

Tatt i kontroll
De to la ut på en kjøretur og etter 2-3 kilometer ble de stoppet i en rutinekontroll. Politimannen som stanset dem fortalte i Bergen tingrett om en helt åpenbart beruset sjåfør. Blåseprøven viste at han hadde 1,13 i promille og han hadde heller ikke førerkort. Påtalemyndigheten mente 43-åringen burde ha skjønt at kameraten kjørte i fylla.

Innrømmet til slutt
Etterhvert innrømmet også mannen, som har jobbet som sjåfør, at han nok burde ha skjønt at kompisen ikke var edru den dagen. Men ettersom han selv hadde drukket tett både kvelden før og om formiddagen, var han ute av stand til å gjøre den vurderingen. Det syntes ikke retten var en vesentlig faktor i saken og dømte mannen for å ha latt kameraten kjøre bilen hans i beruset tilstand.

43-åring må derfor sone 21 dager i fengsel for kameratens fyllekjøring. I tillegg må han betale 20.000 kroner i bot og mister førerkortet for ett år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.