*Nettavisen* Nyheter.

Dømt for kameratens fyllekjøring

En 23 år gammel estisk mann må sone 18 dager i fengsel etter at han lånte bort bilen sin til en full arbeidskollega.

De to estiske bygningsarbeiderne var invitert hjem til arbeidsgiveren sin på Søfteland en lørdag i januar. I retten forklarte de at de ikke visste at det ville bli servert alkohol, og at de derfor tok 23-åringens bil.

Men hjemme hos arbeidsgiveren ble det servert både øl og likør. De to var derfor godt beruset da festen var over. Arbeidsgiveren tilbød dem å overnatte, men da han hadde lagt seg bestemte de to seg for å kjøre hjem.

Ifølge Bergensavisen tilbød den ene seg å kjøre 23-åringens bil. Domfelte var så full at han måtte støttes til bilen, og ga da kameraten bilnøklene. Men på veien hjem til Nesttun kolliderte de to i autovernet.

Ingen ble skadd, men politiets primilletest av sjåføren to timer senere viste 1,56 i promille. I retten la begge mennene seg flate og erkjente det som hadde skjedd.

En av de to meddommerne mente mannen måtte slippe fengsel, siden det ikke var han som kjørte bilen. Men flertallet dømte ham til 18 dagers ubetinget fengsel og fratok ham førerkortet for to år, melder BA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.