Dømt for samleie med 13-åring

Oslo tinghus

Oslo tinghus Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Overnattet to ganger hos den 23 år gamle mannen, sammen med en venninne.

15.10.12 20:50

De to hadde samleie i desember 2010, da mannen var 23 år og jenta 13 år. De to møttes på nettstedet Nettby et par måneder i forveien, og jenta ga uttrykk for at hun ønsket å debutere seksuelt.

I tiden som fulgte, var jenta to ganger på overnattingsbesøk hos mannen sammen med en venninne. 23-åringen befølte da 13-åringen, og da hun besøkte ham for tredje gang, hadde de samleie. Saken ble politianmeldt da jenta tok kontakt med helsesøster på skolen noen måneder senere.

– Tiltalte var klar over at sex med henne var straffbart. Like fullt spurte han henne under møtet i desember 2010 om hun ville ha sex med ham. Det er vanskelig å se formildende omstendigheter ved tiltaltes rolle og handlinger, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Minstestraffen for samleie med barn under 14 år ble i 2010 økt fra to til tre års fengsel, med normalstraffenivå på fire år. Den tiltaltes uforbeholdne tilståelse, som kom tidlig i etterforskningen, bidrar imidlertid til mildere straff. I formildende retning anfører retten også den lange tiden fra saken var ferdig etterforsket sommeren 2011 til tiltalen ble tatt ut.

Mannen må også betale jenta 75.000 kroner i oppreisning. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.