Dømt for uaktsomt drap etter mopedulykke

Andenes (NTB): En 32 år gammel mann er dømt til fengsel i to år og to måneder for uaktsomt drap etter en mopedulykke på Andøya i Nordland.

En 25 år gammel kvinne som satt bakpå mopeden, omkom i ulykken som skjedde i Andenes sentrum 11. april.

I dommen fra Vesterålen tingrett heter det at mannen førte en defekt moped i påvirket tilstand opp på fortauet i Storgata, før kjøreturen endte med et voldsomt sammenstøt med en steinbenk, noe som førte til at både tiltalte og passasjeren ble kastet i bakken, melder NRK.

Kvinnen ble påført omfattende hodeskader og ble erklært død av lege på stedet. 32-åringen fikk alvorlige hodeskader og ble brakt til sykehus i Tromsø med luftambulanse etter ulykken.

I retten hevdet 32-åringen at han ikke husket noe fra selve ulykken, og erkjente til å begynne med ikke straffskyld. Han mente at kvinnen kunne ha kjørt mopeden, men etter å ha sett bevisene i retten, forandret han mening.

I Vesterålen tingrett ble mannen også dømt for flere tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand og for oppbevaring og bruk av narkotika. I tillegg til fengselsstraff, må 32-åringen betale 145.000 kroner i oppreisning til kvinnens familie. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.