«Aldersforskjellen er også til en viss grad skjerpende. De tre fornærmede var unge kvinner på 20 og 21 år da overgrepet fant sted, mens tiltalte var 31 og 32 år. Den omstendighet at tiltalte har benektet overgrepene og ikke vist noen anger, har representert en tilleggsbelastning for de fornærmede» skriver Oslo tingrett i dommen der den i dag 35 år gamle mannen er dømt til fire års fengsel for tre voldtekter. Han må også betale 150.000 kroner i oppreisning til hver av kvinnene.

Mannen har blitt anmeldt for seksuelle handlinger av ni kvinner mellom 2005 og 2009. Politiet henla seks av disse sakene og tok ut tiltale på de resterende tre.

Han har nektet straffskyld for alle sakene.

Voldtatt på utested
En av kvinnene ble voldtatt bak scenen på utestedet i Oslo i august 2009. Mannen skal ha snakket med offeret og hennes venninne bak scenen da han la hånden på innsiden av låret hennes, dro truse og shorts til side og penetrerte henne.

I dommen beskrives hendelsen slik: «Tiltalte sto oppreist rett foran fornærmede da han utførte handlingen. Hun sto rett opp og ned, med føttene anslagsvis 10 cm fra hverandre. Hendelsen skjedde uten forvarsel og så raskt at fornærmede ikke rakk å reagere før det hadde skjedd. Fornærmede ble sjokkert, og klarte ikke eller fikk seg ikke til å si noe til tiltalte. Hun forklarte at hun tenkte at dette ikke skjer på ordentlig, at det ikke skjer med henne, og at hun følte at hun var en ting, ikke en person. Etter det første sjokket begynte hun å gråte.»

Etter hendelsen forlot hun mannen uten å si noe. Kvinnen fortalte sin venninne hva som hadde skjedd, og anmeldte hendelsen kort tid etterpå.

Trykkpunktmassasje
Det første overgrepet mannen er dømt for, fant sted i hans hjem i Oslo sentrum i september 2008. Kvinnen hadde kommet i kontakt med mannen noen år tidligere, og tok kontakt med ham fordi hun håpet at han kunne hjelpe henne å finne jobb.

Mannen har nektet for i det hele tatt å ha kjent kvinnen, men Oslo tingrett har trodd kvinnens forklaring om at de to gikk hjem til hans leilighet for at hun skulle hjelpe med jobbsøking.

Kvinnen fortalte at mannen virket tillitsvekkende. Likevel hadde hun sendt hans navn og adresse på sms til en venninne fordi hun ville at noen skulle vite hvor hun var. Hjemme i leiligheten skal mannen ha tilbudt kvinnen trykkpunktmassasje fordi hun var stresset over ikke å ha jobb. Kvinnen sa først nei, men lot seg etterhvert overtale av mannen som sa han var utdannet massør.

Retten finner det bevist «utover enhver rimelig tvil» at mannen først startet å massere kvinnen mens hun lå på magen, for deretter å voldta henne selv om hun «gråt og gjentatte ganger ga verbalt uttrykk for at hun ikke ville, og at hun forsøkte å vri seg unna, men at hun ikke gjorde vesentlig fysisk motstand fordi hun var redd for hva tiltalte da ville gjøre».

«Da hun var på vei ut av leiligheten gråt hun fortsatt. Tiltalte sa noen trøstende ord om at hun var lei seg fordi hun ikke hadde jobb. Det reagerte hun sterkt på, da hun mente det var opplagt for ham at det ikke var derfor hun gråt, men sa ikke noe, fordi hun ikke ville risikere trøbbel og komme seg "hel" ut» står det i dommen.

Ny massasjevoldtekt
Selv om det ikke finnes vitner til voldtekten, støttes kvinnens forklaring blant annet av at hun ringte en god bekjent og fortalte hva som hadde skjedd like etter hendelsen.

«Retten mener fornærmedes forklaring er troverdig, og viser til at den støttes av andre bevis som retten kommer tilbake til. Retten har derfor lagt hennes forklaring til grunn. Retten finner ikke tiltaltes forklaring troverdig står det i dommen.

Også den andre kvinnen ble voldtatt i forbindelse med at mannen utførte massasje på henne i hans leilighet i november 2008. Denne kvinnen var en bekjent av mannen. Også denne kvinnen var hjemme hos ham i håp om å få jobb.

Mannen penetrerte kvinnen med fingrene under massasjen. I dommen gjengis kvinnens forklaring slik: «Fornærmede forsøkte å reise seg og sa noe i retning av "hva er det du driver med", men han satte seg oppå henne og ba henne slappe av. Like etter kjente hun at han la penisen mellom lårene hennes. Fornærmede vred seg da løs, og tiltalte sa noe i retning av "slapp av, den er ikke stiv engang"».

Kvinnen har også fortalt at hun ble voldtatt av mannen bak encontainer ved utested i Oslo denne høsten. Retten har funnet kvinnens forklaringer troverdige, blant annet fordi hun fortalte en bekjent om hendelsene uten å vite at også andre jenter hadde fortalt at de hadde vært utsatt for overgrep av mannen.

- Betydelig samfunnsproblem
Oslo tingrett konstaterer at det er viktig å dømme strengt i slike saker:

«Allmennpreventive hensyn taler for streng straff. Voldtekt er en skremmende opplevelse for den som utsettes for det, og kan gi alvorlige skadevirkninger lenge etterpå. Voldtekt er også et betydelig samfunnsproblem».

Retten mener det er skjerpende at mannen i de to første tilfellene overtalte kvinnene til å kle av seg og legge seg på magen, før han voldtok dem, og at han utnyttet at kvinnene ønsket jobb.