Dømt til 13 års fengsel

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Madelaine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen fikk strenge straffer i Bolivia.

22.04.10 08:37

Både Madelaine Rodriguez (23) og Stina Brendemo Hagen (19) er dømt til 13 år og fire måneders fengsel. Dette skriver Dagbladet.no .

«Madeleine Rodriguez kjemper mot tårene. Augusto Toro-Blacutt sitter som et steinansikt i retten. Stina Brendemo Hagen bryter ut i gråt.» skriver avisen i sin oppdatering fra rettssalen i Bolivia.

Etter fire timers diskusjon på bakrommet, kom dommerne rett etter klokken 21 norsk tid ut i rettssalen - med dommen klar.

Foruten de to jentene, ble også norskbolivianske Augusto Toro-Blacutt ble dømt - til 20 års fengsel.

Hans onkel, Alex Ramiro Blacutt, fikk også 20 år. De resterende seks tiltalte i saken ble frikjent, ifølge Dagbladet.no .

Klarte ikke å si noe
- Jeg visste ikke hva som var i kofferten. Hvordan kunne jeg gjort noe sånt med datteren min i armene? Hun er mitt liv, mitt smil. Hun fortjener det beste, hulket Rodriguez i sin avslutningskommentar i går, tirsdag.

Stina Brendemo Hagen forsøkte også å si noe, men var så preget av alvoret at hun ikke klarte å formidle noe fornuftig.

Mandag la statsadvokat Claudia Mancilla ned påstand om 25 års fengsel for Rodriguez og 15 års fengsel for Stina Brendemo Hagen (19).

I tillegg ba statsadvokaten dommeren om å finne de tiltalte skyldige i å ha tilhørt en kriminell gruppe, noe som åpner for å forhøye straffene med ytterligere fem år.

22,4 kilo kokain
Madelaine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen ble stoppet med 22,4 kilo kokain i bagasjen på vei ut av Bolivia i mai 2008.

Sammen med dem var en nå 20 år gammel jente fra Lillesand.

Også norskbolivianske Augusto Toro-Blacutt skal ha vært med på smuglingsforsøket, som bakmann.

Rodriguez og Brendemo Hagen har sittet i varetekt siden de ble pågrepet. Den 20 år gamle jenta fra Lillesand er rømt tilbake til Norge.

Anker dommen
Advokaten til Stina Brendemo Hagen, Frode Sulland, opplyser til NTB at hun vil anke dommen.

Advokaten til Madelaine Rodriguez, Marius Dietrichson, sier at han vil anbefale sin klient å anke dersom hun er felt for organisert kriminalitet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.