Dømt til 17 års fengsel for drapet på Levi Sørensen

Foto: (Scanpix/Privat)

22-åringen som sto tiltalt for å ha drept Levi Sørensen (20) i Kristiansand i fjor, er dømt til 17 års fengsel.

02.09.11 21:31

Straffen er to år kortere enn påstanden fra statsadvokat Stina Sveier Nielsen, skriver Fædrelandsvennen.

20 år gamle Levi Sørensen ble drept etter en fest i Gimleveien, like ved brannstasjoneni Kristiansand natt til 15. juli i fjor.

20-åringen ble skutt med en pistol kaliber 22 og senere fraktet bevisstløs på en tilhenger til Otra, der han ble tippet i elven. Ifølge tiltalen døde Sørensen som følge av forblødning og/eller drukning, skriver Fædrelandsvennen.

Tingrette mente at den dømte 22-åringen handlet forsettlig, og rettspsykiaterne konkluderte med at han ikke var psykotisk, bevvistløs eller utviklingshemmet under gjerningsøyeblikket.

- Særdeles skjerpende omstendigheter
22-åringen ble funnet skyldig i medvirkning til forsettlig drap, ett tilfelle av medvirkning til forsøk på forsettlig drap og et tilfelle av biltyveri.

- Retten har kommet til at drapet er begått under særdeles skjerpende omstendigheter. I vurderingen er vektlagt at drapet fremstår som utført på en bestialsk måte særlig sett hen til at Sørensen er blitt skåret over strupen på, og at man har utført tre handlinger som hver for seg er ment for å drepe Sørensen. Videre fremstår det som en ren henrettelse av en forsvarsløs person. Sørensen ble skutt i hodet mens han sov, skriver retten i dommen.

22-åringen innrømmet under rettsaken å ha vært med på drapet, men han har forklart at det var den 23 år gamle kameraten som var den aktive.

Sistnevnte tok i august i fjor sitt eget liv i politiets varetekt i Arendal.

Erstatning
22-åringen som nå er dømt til 17 år i fengsel, må i tillegg betale hver av Sørensens foreldre 200.000 kroner. mannen som ble forsøkt drept ble tilkjent en erstatning på 74.159 kroner og 100.000 kroner i oppreisning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag