Gå til sidens hovedinnhold

Dømt til å holde seg unna broren i tre år

53-åringen som raserte brorens våningshus får ikke flere sjanser av domstolen.

ETNE (NTB): En mann som gikk amok med traktor i Etne i juni i fjor og ødela for nesten 1 million kroner, er nå dømt til 14 måneders fengsel og forbud mot å besøke broren de neste tre årene.

Dommen er strengere enn det aktor ba om, og i dommen slår Haugaland tingrett fast at aktors påstand var for mild, skriver Haugesunds Avis.

Den 53 år gamle mannen har i lengre tid vært i konflikt med sin familie og er dømt til kontaktforbud i tre år overfor broren, brorens kone og deres eldste sønn. Han må også betale oppreisningserstatning på henholdsvis 100.000, 80.000 og 50.000 kroner.

«Handlingene skjedde uprovosert, men bevisst og planmessig. De har satt dype spor i familien, som fra før var betydelig preget av konflikten med tiltalte», heter det blant annet i dommen.

I tillegg til oppreisningen må mannen også betale et forsikringsselskap 957.000 kroner for skader han påførte brorens hus.

Det hører med til historien at mannen tidligere har fått dommer med betinget straff, men at retten nå mente at ubetinget var riktig reaksjon. Dommen er to måneder strengere enn aktors påstand.

Det var i juni i fjor at mannen kjørte en traktor som først kolliderte med en annen traktor og deretter gjorde store skader på brorens bolighus. Så stakk han av fra stedet i en varebil. Da politiet forsøkte å stanse varebilen, kjørte mannen inn i politibilen. Kort tid etter ble han stoppet i Etne sentrum hvor han hadde krasjet i en parkert bil. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken