*Nettavisen* Nyheter.

Dømt til åtte års fengsel for tortur

Halden (NTB): To menn er i Halden tingrett dømt til åtte års fengsel for å ha torturert en mann i flere timer. Offeret ble hoppet på, kastet kniver på og fikk klippet av en del av øret.

Den grove mishandlingen skjedde i en leilighet utenfor Halden sentrum 17. mai fjor, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Både de to dømte mennene og mannen som ble mishandlet, var del av det samme rusmiljøet. Offeret var ruset på narkotika og sov i en stol da de to kom til ham og krevde 30.000 kroner, noe han ikke hadde.

Ifølge dommen begynte de da å slå og sparke ham. Mens han lå på gulvet, hoppet de på ham fra en stol, noe som resulterte i ribbeinsbrudd og hull på begge lungeposene. Mannen ble deretter tapet over munnen og rundt hender og føtter. De to tiltalte rettet en gassboks mot ham og tente på, slik at flammene lagde svimerker på offerets ansikt.

Mishandlingen skal deretter ha fortsatt ved at de to kastet biffkniver på mannen, slepte ham barbeint inn på badet og slo ham under føttene med stangen fra dusjforhenget. Den yngste av de to dømte, en 23-åring, skal deretter ha klippet av en stor del av offerets øre med en saks og videre kjørt en syl gjennom offerets venstre hånd. Mannen ble forlatt naken og bevisstløs i et badekar. Noen andre som var til stede i leiligheten fikk gjenopplivet ham.

Tingretten beskriver mishandlingen som tortur. Dommerne mener handlingene ligger helt på grensen til å være drapsforsøk. Retten finner ingen formildende omstendigheter. De to dømte må i fellesskap betale totalt 200.000 kroner i oppreisning til offeret. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.