Gå til sidens hovedinnhold

Dømt til døden på 30 minutter

Santiago Martinez drepte kjæresten fordi hun ikke ville hjelpe ham med å kvitte seg med liket av eksen hans.

Santiago Martinez (28) ble kalt både «et grusomt beist» og «ondskapens ansikt» av overrettsdommer Joan Comparet-Cassani i Long Beach, California. Juryen hørte på dommeren og brukte bare 30 minutter på å dømme Martinez til døden.

Knivstukket og skutt
Martinez er dømt for drap på to kjærester. 18. mars 2003 stakk han først Christina Wilkerson (28) fra Long Beach med 20 knivstikk i ansiktet, halsen og kroppen. Deretter skjøt han henne med et gevær.

For drapet ble Martinez dømt til minst 50 år i fengsel.

I november i fjor ble Martinez også dømt for drapet på Myra Orozco (24) 30. mars 2003. Ifølge dommen knivstakk han henne 30 ganger før han kastet henne ut av en bil og kjørte over henne.

Påtalemakten mener at det andre drapet ble begått fordi Orozco ikke ville være med på å skjule liket av Wilkerson. Motivet for drapet på Wilkerson skal ha vært sjalusi.

Avviste anke
At han ble dømt for begge drapene åpnet for muligheten for dødsstraff.

29. oktober brukte en jury bare 30 minutter på å dømme Martinez til døden. Denne uken ble dommen stadfestet av overrettsdommer Comparet-Cassani, som avviste både krav om ny rettssak og anmodning om å omgjøre dødsstraffen til fengsel på livstid.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken