Gå til sidens hovedinnhold

Dømt til fengsel etter dickpics

- Adferd over internett er et økende samfunnsproblem som det må reageres strengt mot, mente domstolen.

Den 32 år gamle mannen fra Østlandet var også tidligere dømt for blotting, da han ble pågrepet 4. april i år. Tidligere hadde han fått 90 dagers fengsel for blotting overfor en mindreårig. Nå har han fått to ekstra måneder lagt til straffen for blotting og for å ha sendt bilder av sin egen penis, såkalte «dickpics», til unge kvinner.

Mannen selv har forklart at han var beruset da han sendte bildene, men domstolen konstaterer at handlinger man gjør som følge av selvforskyldt rus, ikke fritar for straff.

Forsvarer mener at forholdene bør sammenlignes med blotting, men at det er mindre skremmende å motta et bilde på mobilen, enn å møte en blotter ute.

Påtalemyndigheten mener derimot at seksuelt krenkende adferd over internett er et økende samfunnsproblem som det må reageres strengt mot, særlig når det rammer barn.

Les mer

Seks av ti kvinner har mottatt «dickpics»

- Retten slutter seg til dette, skriver Gjøvik tingrett i dommen som nylig er avsagt.

Mannen er dømt for seks tilfeller av seksuelt krenkende atferd uten samtykke (straffeloven paragraf 298). Tre tilfeller er fysisk blotting, mens tre tilfeller er sending av såkalte dickpics. I tillegg er han dømt for å ha ringt nødnummeret 112 flere ganger uten grunn. Dommen på fem måneder er en samledom med tidligere straff for 13 tilfeller av seksuelt krenkende atferd uten samtykke overfor mindreårige (straffeloven paragraf 305). Også i den saken hadde han sendt dickpics.

Mannen fikk noe strafferabatt for å ha lagt alle kortene på bordet og erkjent skyld.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken