Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dømt til gjengvoldtekt

GJENGVOLDTATT: Den unge kvinnen skaper enorme reaksjoner i India. Hun ble dømt til gjengvoldtekt for å ha vært i et forhold.
GJENGVOLDTATT: Den unge kvinnen skaper enorme reaksjoner i India. Hun ble dømt til gjengvoldtekt for å ha vært i et forhold. Foto: NDTV (NDTV)
Sist oppdatert:
20-åring dømt til gjengvoldtekt av landsbyhøvding - 13 menn arrestert av politiet

En 20 år gammel kvinne ble dømt til gjengvoldtekt av landsbyhøvding. «Forbrytelsen» var at hun hadde et forhold med en mann fra annen stamme, skriver BBC.

Les også:- Dansk kvinne gjengvoldtatt i India

Kvinnen ble først bøtelagt for forholdet, men da hun ikke klarte å betale boten på rundt 2400 kroner, beordret høvdingen i landsbyen voldtekt. «Nyt jenta og ha det gøy», skal han ha sagt.

Overgrepet fant sted mandag. Politiet i delstaten Vest-Bengal i India har i etterkant av voldtekten arrestert 13 menn. Mennene skal ha stått bak gjengvoldtekten av den 20 år gamle kvinnen.

I kritisk tilstand
20-åringen er innlagt på sykehus i en kritisk tilstand, skriver nyhetsbyrået.

Uoffisielle domstoler i distriktene i India slår ofte hardt ned på forhold utenfor ekteskap. I dette tilfellet var det ingen unntak.

20-åringen og kjæresten har vært i et forhold i fem år. Kjæresten skal ha vært på vei til landsbyen for å be om hennes hånd samme dag som kvinnen ble dømt til gjengvoldtekt.

Truet
Familien til den unge kvinnen gikk ikke til politiet med det første. Etter en rekke trusler var det usikkerhet i familien om de skulle gå til politiet eller la saken ligge. Det var først på onsdag de brøt tausheten. Politiet aksjonerte raskt mot gjerningsmennene.

Ifølge India Times er tilstanden hennes kritisk.

- Det er vårt eget folk som står bak denne forbrytelsen. De torturerte min datter og dumpet henne hjemme sent på natten. De truet oss og sa vi ikke skulle gå til politiet. Vi forsøkte å dra til det lokale sykehuset, men de stanset oss, forteller hun ifølge The Times of India.

(Artikkelen fortsetter under)

HTML EMBED

Utbredt
Den tragiske hendelsen skaper enorme reaksjoner i India. Kvinner er svært utsatt i deler av landet. Flere ekstreme voldtekthendelser underbygger risikoen kvinnene er utsatt for.

En kvinne blir voldtatt hvert 22. minutt, ifølge offisielle tall, skriver Aftenposten. Tallene er trolig større, da mange voldtekter aldri blir meldt på grunn av skammen knyttet til.

I Desember i fjor arresterte politiet i byen Karaikal til sammen tolv personer for gjengvoldtekt. Ti av mennene var mistenkte i saken, to var kvinnens mannlige venner, inkludert en mindreårig.

I tillegg til de nevnte episodene har det vært en rekke voldtekter som har kommet frem i indiske og internasjonale medier. Senest 15. januar ble en kvinnelig dansk turist utsatt for gjengvoldtekt i New Delhi. Bare 400 meter fra en politipost.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!