Gå til sidens hovedinnhold

Dømt til sju års fengsel for flere voldtekter av unggutt

Statsadvokaten omtaler saken som svært grov. Mannen i 30-årene anket dommen på stedet.

I Øvre Romerike tingrett ble det i dag avsagt dom i den svært grove sedlighetssaken fra Øvre Romerike, skriver Romerikes Blad.

Fra den fornærmede gutten var seks år til han var 12 år skal mannen, som i dag er i 30-årene, ha voldtatt ham gjentatte ganger. Han skal ha truet med vold for å få det han ville ha.

Retten skriver i dommen at «de gjentatte overgrepene fra en person som hadde foreldrenes fulle tillit, og uten at fornærmede så noen mulighet til å si fra, er særlig skjerpende».

Anket på stedet
I tillegg til fengselsstraffen ble den tiltalte dømt til å betale erstatning til de to brødrene, på henholdsvis 200.000 og 40.000 kroner. Det er kun den ene broren som skal ha vært utsatt for de seksuelle overgrepene. Den andre broren har blitt utsatt for grove trusler av samme mann.

Under domsavsigelsen i dag møtte mannen i 30-årene sammen med sin forsvarer Mariana Lozic, som møtte for Benedict de Vibe.

- Min klient er lei seg for å bli dømt for noe han mener han ikke har gjort. Dommen ble anket på stedet, sier Lozic til rb.no.

- Livet satt på vent
Advokat Dag Svensson er bistandsadvokat for gutten som ble utsatt for de seksuelle overgrepene. Han forteller at hans klient er kjent med innholdet i dommen – og at han ikke er overrasket over at det endte i domfellelse.

- Hvordan reagerer han på anken?

- Det er slik systemet er. Man har rett til å få skyldspørsmålet prøvet to ganger og min klient er forberedt, og har vært forberedt på at det kunne bli en ny runde, selv om han ikke skulle ønske det. Livet blir jo satt på vent. Vi vet ikke når saken i lagmannsretten kommer opp, sier bistandsadvokaten.

- Svært grov sak
Statsadvokat Berit Johannessen er fornøyd med at retten har kommet til samme straff, som hun la ned påstand om – sju års fengsel.

- Dette er en svært grov sak. Det er snakk om voldtekter av en liten gutt, over en lang periode, sier statsadvokaten. Hans forsvarer, Benedict de Vibe, har tidligere uttalt at anklagene er oppspinn og løgnhistorier. Retten skriver i dommen at forsvarers anførsel om at det hele skulle være iscenesatt, og at de fornærmede og deres familie bevisst skulle forklare seg uriktig i retten, finner retten helt å se bort fra.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året