Gå til sidens hovedinnhold

Don Martin feiret med kebab og Åse Kleveland

– Jeg hørte ikke ordentlig etter da de leste opp vinneren. Jeg tenkte bare «Hæ, det der var jo ikke Lars Vaular», ler nyslått Spellemann Don Martin fra Romsås.

STAVANGER/ROMSÅS: – Klart jeg var overraska! Jeg var jo nominert sammen med Lars Vaular og Jonny & OnklP, sier Årets navn-nominert Don Martin.

Han var nominert i klassen Urban, som har tatt over for klassen Hiphop, som kategorien het før.

Prisen ble feiret med en kebab på en av Stavangers kebabsjapper, før det bar tilbake til Stavanger kulturhus for festing langt utover natten med Jonathan Castro, Fela, kjæresten, manageren, Tommy Tee, og ikke minst Åse Kleveland og Øystein Dolmen (Knutsen i Knutsen og Ludvigsen).

Les også: Romsåsrapper hyller sin barndoms dal

Hyller Groruddalen

– Føler du at du har satt Romsås på norgeskartet nå?

– Romsås har alltid vært på toppen av norgeskartet! Men ja, de som ikke har fått med seg at jeg er fra Groruddalen nå, ja de kan jeg ikke si noe mer til, tror jeg, sier Don Martin.

Han vant altså for albumet «En gang Romsåsgutt, alltid Romsåsgutt», som er produsert av hip-hop-legende Tommy Tee.

Hyller Oslo

Tommy Tee gjør også en gjesteopptreden på førstesingelen «Nilsen», med sjelden rapopptreden på norsk. Låta ble en hit, og videoen har intet mindre enn 173 500 visninger på YouTube.

Singelen skapte også mye engasjement på sosiale medier, der folk sto i kø for å fortelle «hvor Oslo de var».

– Jeg håper at jeg med dette kan motivere alle unge rappere i Groruddalen med at de må jobbe hardere, og at de må skrive musikk som kommer fra dem sjøl, og ikke henge seg opp i hva som er trendy, sier den erfarne musikeren.