RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Donald-tradisjon slutt etter 55 år

Donald Duck & Co vil fra 2015 gå over til å komme ut i løssalg bare annenhver uke. Dermed blir en 55 år gammel tradisjon brakt til opphør.
Donald Duck & Co vil fra 2015 gå over til å komme ut i løssalg bare annenhver uke. Dermed blir en 55 år gammel tradisjon brakt til opphør. (Disney)
Fra 2015 vil Donald Duck & Co kun komme i løssalg annenhver uke. Den hissige anda og hans venner har vært ukeblad siden 1959.

- Vi har hatt et fall i løssalget som er problematisk. Grunnen er at konkurransen er så stor i butikkene, sier Anita Tveten, ansvarlig redaktør i Donald Duck & Co, til Dagsavisen.

Bladet vil fortsette å komme ut ukentlig til de som er abonnenter. Hele 70 prosent av opplaget til tegneserien går nemlig til abonnenter.

- Antallet abonnenter øker, og det er viktig å skape lojalitet til disse leserne, sier Tveten.

Omleggingen av utgivelsesfrekvensen betyr også at de tradisjonelle fortsettelseshistoriene forsvinner. Det vil fortsatt være lange historier i bladet, men de vil altså være avsluttende.

Donald Duck & Co hadde i 2013 et opplag på 49.000, ifølge tall fra Mediebedriftenes Landsforening. Det er langt fra storhetstiden på 70- og 80-tallet da opplaget var oppe i rundt 250.000 eksemplarer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere