RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Donald Trump: - Jeg elsker latinamerikanere


Donald Trump har nektet å ta tilbake uttalelsene om at innvandrere fra Mexico er narkoforbrytere og voldtektsmenn. Torsdag uttalte han at han elsker latinamerikanere.
Donald Trump har nektet å ta tilbake uttalelsene om at innvandrere fra Mexico er narkoforbrytere og voldtektsmenn. Torsdag uttalte han at han elsker latinamerikanere. Foto: Jim Young
Sist oppdatert:
Donald Trump skapte sterke reaksjoner da han kalte mexicanske innvandrere voldtektsmenn. Da han besøkte Mexicogrensen uttalte han at han elsker latinamerikanere.

Eiendomsmogulen Donald Trump, som kjemper om å bli Republikanernes presidentkandidat, har torsdag tatt valkampen til grensen mellom USA og Mexico. Trump utløste en storm av protester da han tidligere uttalte at innvandrere fra Mexico er voldtektsmenn og doplangere.

I ettertid har han nektet å trekke uttalelsene tilbake.

Torsdag besøkte han Laredo i Texas. Her uttalte han at han elsker latinamerikanere, skriver NDTV.

- Tusenvis av latinamerikanere er ansatt hos meg. Jeg elsker det folket. De er bra arbeidere. Det er et fantastisk folk, og de ønsker lovlig innvandring, sier Trump.

Han uttalte at det kun er de illegale innvandrerne han har problemer med, ikke latinamerikanere som gruppe. Av innbyggerne i Laredo er 95,6 latinamerikanere eller med spansk bakgrunn.

Trump uttalte også at latinamerikanere elsker ham, skriver ABC. Grunnen til det, mener han, er at han vil ta tilbake jobber fra utlandet og gi flere muligheter til de som har lovlig opphold.

- Jeg vil ta jobber fra Kina, jeg vil ta jobber fra Japan. Latinamerikanere skal få jobbene, og de kommer til å elske Trump, sier Trump.

Fagforening avlyste Trump-besøk

Egentlig skulle Trump møte fagforeningsledere som representerer grensevakter i området, men de trakk seg fra arrangementet torsdag.

- Vi har aldri diskutert å gå ut og støtte en presidentkandidat. Vi støtter ikke politiske kandidater til noen posisjon. Derfor vil vi ikke delta i noe arrangement med Mr. trump, skriver de i en uttalelse.

Da Trump landet i Laredo uttalte han til ABC News at han tror de trakk seg på grunn av press fra politikere i Washington.

- Grensevaktene er livredde for å si hva som skjer, for de har et stort problem her, uttalte Trump.

Han uttalte også at han utsetter seg for stor fare ved å besøke grensen.

Truer med å stille for nytt parti

For ledelsen i det republikanske partiet og for de mer moderate kandidatene har Trumps hensynsløse kommentarer blitt en regelrett sabotasje av forsøket på å strekke ut en hånd til latinamerikanske velgere og hindre at partiet blir irrelevant.

Trump, som nekter å be om unnskyldning for sine provoserende uttalelser, uttalte torsdag til The Hill at måten Republikanernes nasjonale komite har behandlet ham på har fått ham til å vurdere å stille som presidentkandidat for et tredje parti.

Han sier sjansen for dette øker om komiteen er urettferdig mot ham.

- De har ikke støttet meg. Men de var alltid støttende da jeg var en bidragsyter. Jeg var deres favoritt, sier han, og følger opp med at han synes komiteen har vært veldig tåpelige.

- Jeg må se hvordan jeg blir behandlet av republikanerne, men hvis de ikke er rettferdige vil det være en faktor, sier han.

De siste meningsmålingene viste at det er mangemillionæren Donald Trump som leder meningsmålingene. Men valget er langt fra avgjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere