NEW YORK (Nettavisen): Charles Kupperman, som var USAs assisterende nasjonale sikkerhetsrådgiver under Donald Trump, sier i et intervju med New York Times at Donald Trump ble kraftig irritert under et møte om Ukraina i administrasjonen.

I et intervju med The New York Times Magazine sier Charles Kupperman at Trump «overhodet ikke var i stand til å forstå global politikk og viktigheten av Ukraina».

Les også: Donald Trump-sjokk i oppsiktsvekkende ny måling

Trump: - De er korrupte

Ifølge Kupperman var alt personlig for Trump. Det kom også tydelig frem i et møte Trump og Kupperman var tilstede på 23. mai 2019, der Trump kom med en kraftig utblåsning da Ukraina ble nevnt, skriver Insider.

- De er korrupte. De prøvde å lure meg! skal Trump ha skreket, ifølge Kupperman.

Donald Trump ble senere samme året stilt for riksrett etter at han holdt tilbake 390 millioner dollar i militær bistand til Ukraina.

Nyhetsstudio: Krigen i Ukraina

Kjernen i riksrettssaken mot Trump, som han senere ble frifunnet for, var hvorvidt han brukte militærbistanden som brekkstang for å presse Ukraina til å etterforske Hunter Biden, sønnen til nåværende president Joe Biden.

Les også: Anbefaler ny Trump strategi: - Dette har aldri skjedd tidligere

Trump: - Ukraina har den

Trump ba også om at det ble iverksatt en etterforskning av den udokumenterte påstanden om at det var Ukraina, og ikke Russland, som prøvde påvirke valget i 2016.

- Jeg skulle gjerne funnet ut hva som skjedde med hele denne situasjonen med Ukraina, de sier det er snakk om CrowdStrike. Serveren, de sier Ukraina har den, sa Trump til Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj.

Trump refererte her til en falsk påstand som ble fremmet av hans daværende advokat Rudy Giuliani og russisk etterretning, om at det var Ukraina som hadde prøvd å påvirke presidentvalget ved å støtte kampanjen til Hillary Clinton.

I intervjuet med The New York Times Magazine, sier Kupperman at det var helt tydelig at Trumps hovedinteresse i Ukraina lå i å finne dritt på Biden-familien.

- Trump hadde ingen ide

I det samme intervjuet kommer Kupperman også med svært nedlatende uttalelser om sin tidligere sjef.

- Om man skulle be ham om å definere begrepet «maktbalanse», så ville han ikke hatt noen ide om hva konseptet var.

- Han ville ikke hatt noen idé om historien til Ukraina og om hvorfor de er på avisforsidene i dag. Han ville ikke vite det at Stalin sultet folkene i landet. Og det er de kontekstuelle poengene man må ta med i beregningen når man former en utenrikspolitikk. Men han var ikke i stand til det, fordi han ikke hadde noen forståelse for historie, hvordan disse landene og dets ledere utviklet seg, hva som fikk disse landene til å fungere, sier Kupperman.

Trump ba Putin om hjelp

Donald Trump har på langt nær gitt opp kampen om å finne mer informasjon om sønnen til president Joe Biden.

Les også: Trump filleristes for sin genierklæring av Putin

Nylig ba Trump om hjelp fra Russlands president Vladimir Putin til å avsløre all informasjon han kan ha om Hunter Biden.

I et intervju nylig hevdet Donald Trump at Hunter Biden mottok 30 millioner kroner i gave fra kona til Moskvas ordfører.

– Det er mye penger. Hun ga ham 30 millioner kroner, så nå skulle man tro at Putin vet hvorfor. Jeg mener han bør avsløre det, sa Trump i intervjuet til høyreorienterte Real America's Voice, ifølge NTB.

Les også: Galskapen er tilbake: - De tar ei dame med ned på hotellrommet og kommer opp i baren for mer etterpå

Donald Trump har flere ganger ganger kommet med udokumenterte påstander om at Hunter Biden fikk pengene fra Jelena Baturina, kona til den avdøde Moskva-ordføreren Jurij Luzjkov, som ville skaffe seg gehør hos Joe Biden.

Les også: Latterliggjør Donald Trumps «gigaseier»: - Dette vil bli stygt