NEW YORK (Nettavisen): Etter at Donald Trump og hans republikanske kandidat i Georgia, David Perdue, gikk på et sviende nederlag i primærvalget i Georgia for en uke siden, har Donald Trump vært bitter og sur.

Perdue måtte gi tapt for ​​Georgias guvernør Brian Kemp, som vant med hele 73,7 prosent av stemmene, mot 21,8 prosent for Perdue.

Les også: Trump er fly forbannet etter frifinnelse: - Dette landet går til helvete!

Både dette og flere andre primærvalg i USA, blir nå sett på som en maktdemonstrasjon også for Donald Trump, med tanke på hvor mye det å få støtte fra Trump virkelig betyr for de republikanske representantene.

I så henseende var Perdues nederlag også et sviende nederlag for Donald Trump.

– Det er noe som stinker i Georgia

Men nederlaget i Georgia betyr tilsynelatende ikke at Trump helt gir slipp.

Denne uken delte Trump et innlegg fra en reporter ved navn Emerald Robinson med tittelen; «Det er noe som stinker i Georgia», der hun hevder at valget i Georgia var rigget.

– Tallene i republikanernes primærvalg er merkelige fordi stemmene ble rigget, skriver Robinson i saken som Donald Trump nå er med på å spre.

Emerald Robinson ser på det som nærmest umulig at valget kan ha gått riktig for seg siden Trumps støtte ikke førte til full seier.

– Trump styrer hele løpet

– Støtten fra Donald Trump er den soleklart mektigste enkeltstående kraften i det amerikanske politiske universet. Man har aldri tidligere sett noe lignende. De kandidatene som fikk støtte av Trump seiret overveldende i de siste primærvalgene med en margin på 24-4.

Les også: Donald Trump-sjokk i oppsiktsvekkende ny måling

– Faktisk så er det slik at Trump styrer hele løpet blant GOP-establissementet i 2022 kappløpet. Merittlisten hans er for øyeblikket 92-7 …. Og det er dette som gjør resultatet fra primærvalget i Georgia i går kveld så merkelig og suspekt, skriver Robinson i innlegget som har fått Trumps velsignelse.

– Tallene er merkelige fordi mange av disse kappløpene var rigget, skriver hun videre.

– Trump fronter sinnssyk konspirasjonsteori

Det at Trump deler et innlegg med slike påstander, får flere til å sperre øynene opp, deriblant CNN-redaktøren Chris Cillizza.

– Donald Trump fronter en helt sinnssyk konspirasjonsteori om guvernørvalget i Georgia, skriver Cillizza.

CNN-redaktøren går blant annet rett i strupen på Robinson personlig, og viser til at hun er en tidligere korrespondent for Det hvite hus for den Trump-vennlige TV-kanalen Newsmax, som nå jobber for Lindell TV.

– Dette er en TV-kanal som ble grunnlagt av toppsjefen i selskapet MyPillow, Mike Lindell, en mann som også har kommet med flere konspirasjoner om presidentvalget, skriver Cillizza.

CNN-redaktøren rister også på hodet over Robinsons argumentasjon, der hun gjør et stort poeng av at kandidatene som fikk støtte fra Trump gjorde det mye bedre i meningsmålinger en måned før valget, enn i selve valget.

Les også: Donald Trump-sjokk i oppsiktsvekkende ny måling

– Så, fordi Trumps merittliste når det gjelder støtte til kandidater i 2022 generelt sett er sterk, så må det at en rekke av hans kandidater i Georgia tapte, nødvendigvis bety at noe muffens har skjedd, skriver CNN-redaktøren.

Les også: «Donald Trump ble urinert på av prostituerte i Moskva»: Nå har spion-saken tatt en svært dramatisk vending

– Spredte konspirasjonsteori om vaksinen

Cillizza gjør også et poeng av at Robinson er en svært tvilsom kilde, og viser blant annet til at hun ble tatt av lufta i Newsmax etter at hun la ut følgende Twitter-melding om korona-vaksinen:

– Kjære dere kristne: vaksinene inneholder en bio luminescerende markør kalt LUCIFERASE som kan spores. Du kan jo lese den siste boken i Det nye testamentet for å se hvordan det ender, skrev hun, noe som skal ha ført til at hun ikke fikk fornyet kontrakten sin i TV-kanalen.

– Mer enn 660.000 falske stemmer

I sin kritikk av Robinson drar CNN-redaktøren også frem det latterlige i selve mengden av stemmer, med tanke på at Kemp fikk 885,924 stemmer mot 261,804 stemmer før Perdue, en differanse på 624,120 stemmer.

– Hevder Robinson at mer enn 660.000 stemmer – vinnermarginen til Kemp – på en eller annen måte var uredelige? Og hvis så, hvordan? Denne typen massiv valgfusk ville vært særdeles vanskelig å dekke over, eller? skriver Cillizza.

Han mener forklaringen på Trumps nederlag i Georgia ligger i at Trumps ensidige fokus på valgnederlaget i 2020 kan ha kostet partiet to plasser i senatet i valgomkampen i januar 2021, et nederlag som igjen gjorde at republikanerne mistet flertallet i senatet.

– Derfor kan det å støtte kandidater utelukkende fordi de er villige til å støtte Trumps grunnløse påstander om valget, være mindre appellerende for republikanske velgere enn velgere i andre stater hvor støtte fra Trump har hatt større betydning. Det er kanskje noe mer troverdig enn de fakta-løse forslagene til Robinson om hundretusenvis av stemmer som på en eller annen måte har blir manipulert for å skade Trump, sant? avslutter CNN-redaktøren.

Trump: – Pinlig og lat Perdue

I etterkant av nederlaget til Perdue, har Trump gått til angrep på ham og kalt hans nederlag for «pinlig».

Les også: Biden latterliggjøres i ny video: - Dette er helt bisart, med mindre de vil at han skal se ut som en dement pasient

Donald Trump har også hevdet at Perdue var «lat» i forbindelse med valget, skriver Washington Post.

Denne uken er også Trump forbannet over at advokaten Michael Sussman, som var advokat for Hillary Clinton under hennes valgkamp, er frifunnet i å ha løyet til FBI.

– Vårt rettssystem er KORRUPT, våre Dommere (og Høyesterettsdommere!) er svært partiske, kompromitterte og rett og slett livredde, våre grenser er åpne, våre valg er rigget, inflasjonen er tøylesløs, bensinprisene og matkostnadene har gått gjennom taket, vårt militære lederskap er «woke», landet vårt går til HELVETE og Michael Sussmann er ikke skyldig. Hvordan går det med alt det andre? Nyt dagen !!! skriver Trump på Truth Social.

I et fersk intervju med Fox News blir Trump spurt om denne avgjørelsen vil kunne få noen innvirkning på hans fremtidige politiske planer og et eventuelt presidentvalg i 2024, svarer Trump følgende:

– Om noe, så får det meg til å ville kjempe enda hardere.

Les også: Mener president Biden bør gå av: - Han er usammenhengende, borte vekk og forvirret