NEW YORK (Nettavisen): Da Representantenes 13. januar i fjor bestemte seg for å ta ut riksrettstiltale mot Donald Trump, stemte samtlige 222 demokrater og ti av 211 republikanere for å tiltale den tidligere presidenten.

Siden den gang har Donald Trump drevet klappjakt på disse ti republikanerne, for å sørge for at de ikke ble gjenvalgt.

Les også: «Høyresiden skriker etter en ny borgerkrig»: - Forferdelige ting kommer til å skje

Liz Cheney slått ut

Den mest kjente av disse 10 republikanske dissidentene, Liz Cheney, tapte i natt primærvalget i Wyoming og mister dermed setet sitt i Representantenes hus.

Det viser prognosene til USAs TV-kanaler etter at tilstrekkelig mange stemmer er opptalt.

I stedet blir den 59 år gamle advokaten Harriet Hageman, som har ekspresident Donald Trumps fulle støtte, Republikanernes kandidat ved valget til høsten. Det er nærmest ensbetydende med at hun blir Wyomings eneste medlem av Representantenes hus.

Les også: Publiserer bildene Donald Trump hevder ikke eksisterte

Med 18 prosent opptalt hadde Hageman 65 prosent, mens Cheney hadde 30 prosent av stemmene.

Trump: - Burde skamme seg

Donald Trump var natt til onsdag ute på Truth Social og gratulerte Hageman, samtidig som han gikk til kraftig angrep på Cheney.

– Liz Cheney burde skamme seg over seg selv over måten hun opptrådte på, skriver Trump blant annet, samtidig som han kaller Liz Cheney «ondskapsfull».

– Nå kan hun endelig forsvinne inn i dypet av politisk glemsel, hvor hun, noe jeg er helt sikker på, vil være mye lykkeligere enn hun er akkurat nå, skriver Trump.

Se hele meldingen fra Trump her:

I en annen melding skriver Trump at Cheney er «en idiot som spilte rett i armene på de som ønsker å ødelegge vårt land».

Åtte av ti er ute

Cheney er Trumps argeste republikanske kritiker i Kongressen, og er nå nestleder i komiteen som gransker Trumps rolle i stormingen av Kongressen 6. januar i fjor.

Liz Cheney, som er datter av tidligere visepresident Dick Cheney, ble med det den åttende republikaneren som stemte for å felle Trump som enten har tapt i primærvalget, eller som har pensjonert eller trukket seg.

Bare to av de ti republikanske dissidentene som stemte mot Trump, har vunnet sine primærvalg.

Men en av disse, David Valadao fra California, er nå trolig en av de mest utrydningstruede republikanere i landet, fordi han befinner seg i et valgdistrikt der president Joe Biden vant med tosifrede tall i 2020, skriver NPR.

Dermed kan det tyde på at når den nye Kongressen møtes, så er det mulig at bare én av de ti republikanske dissidentene fortsatt sitter på sitt kontor, nemlig Dan Newhouse fra delstaten Washington.

Vil gjøre alt for at Trump ikke vinner igjen

Cheney, som ikke regnet med å vinne, lover nå å gjøre alt hun kan for hindre at Trump blir valgt igjen.

– Jeg har sagt siden 6. januar at jeg vil gjøre alt jeg kan for at Donald Trump aldri igjen er i nærheten av Det ovale kontor, og det mener jeg, sa hun da tapet var et faktum.

Les også: Publiserer bildene Donald Trump hevder ikke eksisterte

Cheney kalte tapet starten på en ny karriere, og det spekuleres på om hun planlegger å stille som presidentkandidat om to år, enten som republikaner eller som uavhengig.

Langt mot ytre høyre

Utfallet av valget er nok en påminnelse om hvor langt ut mot ytre høyre det republikanske partiet har beveget seg under Trump.

Partiet som tidligere var preget av næringslivsvennlige konservative som Cheneys far, tidligere visepresident Dick Cheney og Bush-familien, eies nå av høyrepopulisten Trump som inspirerer sine tilhengere med den falske påstanden om at han vant og Joe Biden tapte presidentvalget i 2020.

Les også: Kommer med oppsiktsvekkende påstand om hvem som kan være Trump-muldvarpen

Hageman, som vinner valget i Wyoming, hevdet også at 2020-valget var «fikset», a hun drev valgkamp blant statens republikanere som mener at Cheney sviktet dem med sin kritikk av Trump.

Les også: Trump sjokkerer om borgerkrig og atomkrig

- Sarah Palin ligger an til comeback

Natt til onsdag melder CNN at det ligger an til at Sarah Palin skal kunne gjøre et comeback i Alaska.

Den 58-årige Palin forsøker å bli valgt til å etterfølge avdøde Don Young som Alaskas eneste representant i Representantenes hus i Washington ved mellomvalget 8. november.

I begynnelsen av juli drev president Donald Trump valgkamp i Alaska sammen med tidligere guvernør og visepresidentkandidat Sarah Palin i et forsøk på å få henne valgt.