- Hun er tøffing, er smart og kommer aldri til å gi seg.

Det sier tidligere president Donald Trump etter at det denne helgen ble kjent at tidligere Alaska-guvernør Sarah Palin, som var republikanernes visepresidentkandidat i 2008, vil stille til valg for en plass i Kongressen.

Les også: Kommer med elleville Russland-påstander om USA-president Joe Biden

- En fantastisk patriot

Avgjørelsen om at Palin vil stille til valg, skal ha kommet etter et møte hun hadde med Donald Trump, skriver Fox News.

I en fersk uttalelse kommer Trump nå med sin fulle støtte til Palins kandidatur, en støtte Trump satser på vil føre til at hun stikker av sted med valgseieren.

Les også: - Alt vi hører om nå er Ukraina, men her i USA er det noe annet ekte amerikanere bryr seg om

- Den fantastiske patrioten Sarah Palin fra Alaska kunngjorde nettopp at hun kommer til å stille til valg for Kongressen, og det betyr at det vil være en ekte Amerika Først-kriger på valglisten for å erstatte den tidligere og legendariske kongressmannen Don Young, skriver Trump i en uttalelse.

Les også: Trump filleristes for sin genierklæring av Putin

- Sjokkerte mange

Deretter kommer han med svært rosende ord om Palin.

- Sarah sjokkerte mange da hun ga sin støtte til meg veldig tidlig i 2016, og vi vant stort. Nå er det min tur! Sarah har vært en mester i å fremme Alaskas verdier, Alaska-energi, Alaska-arbeidsplasser og de fantastiske folkene i Alaska, sier Trump.

USA-ekspert: - Dette vil bli stygt for Demokratene

Trump ber nå alle republikanere om å samle seg bak Palin.

- Hun var en av de mest populære guvernørene fordi hun sto opp mot korrupsjon både hos de statlige myndighetene og hos Fake News-media, skriver Trump.

Les også: Hillary Clinton kommer med Trump-spådom

- Sarah løftet presidentkampanjen til McCain opp av grøfta til tross for at hun måtte håndtere noen svært onde, idiotiske og sjalu personer innad i kampanjegruppen. De var ute etter å ødelegge henne, men hun lot det ikke skje, fortsetter Trump.

- Sarah Palin er tøff og smart og vil aldri gi seg, og jeg er stolt over å kunne gi henne min fullstendige og totale støtte, og jeg oppfordrer alle republikanere til å stille seg bak denne fantastiske personen og hennes kampanje og sette Amerika Først, sier Trump.

Trumps støtte til Palin, er en av flere fremstøt han gjør i forbindelse med det kommende mellomvalget som finner sted 8. november i år.

I forbindelse med primærvalget i Texas i mars, ga Trump sin støtte til hele 33 kandidater.

Les også: Latterliggjør Donald Trumps «gigaseier»: - Dette vil bli stygt

- Veldig store sko å fylle

Minst 34 av de 100 setene i Senatet og alle de 435 setene i Representantenes hus er på valg i det kommende amerikanske mellomvalget.

USA-ekspert: - Republikanerne vil vinne 30-50 nye seter i Huset

58 år gamle Palin håper å kunne overta plassen etter Don Young, som satt i Representantenes hus i 49 år inntil han døde i mars.

Alaska har én representant i Representantenes hus, og over 40 andre har også meldt seg som kandidater.

– Jeg innser at det er veldig store sko å fylle, men jeg vil hedre Youngs arv og tilbyr meg å tjene den delstaten jeg elsker og har kjempet for, skriver Palin i sosiale medier.

Les også: Frykter Donald Trumps retur til Facebook: - Dette haster

Palin var guvernør i Alaska fra 2006 til 2009, da hun trakk seg midt i perioden. Hun har siden vært politisk kommentator i Fox News og programleder for flere realityshow.

Nominasjonsvalget i Alaska holdes 11. juni og de fire kandidatene som får flest stemmer går deretter til andre runde 16. august. Vinneren vil deretter sitte i Kongressen, men i første omgang bare til januar neste år når Youngs periode utløper.