NEW YORK (Nettavisen): - Dette var skammelig, han burde unnskylde seg overfor hele verden, sier Donald Trump.

President Joe Biden får nå massiv oppmerksomhet og negativ omtale flere steder etter at han flere ganger så ned på sin klokke under en minneseremoni på Dover Air Force Base i Delaware på mandag.

Far av død soldat: - Respektløst

Presidenten var der i forbindelse med markeringen av de 13 amerikanske soldatene som døde under terrorangrepet i Kabul i forrige uke.

Les også: - Nå spør man seg om Biden er skikket til å være president

En av dem som reagerer er Davin Hover, faren til en av de 13 de soldatene. Han kaller hendelsen «respektløs».

Se video av farens kritikk av president Biden her:

Biden får også hard medfart av tabloidavisen New York Post som har bildet av hendelsen på sin forside under tittelen «Vanære».

Les også: Krever riksrettssak og at Biden går av: - Gud hjelpe oss

Trump: - En skandale

En av dem som nå kaster seg over klokketabben til Biden, er tidligere president Donald Trump.

- Det han gjorde i går var en skandale. Jeg tror det beste han kunne gjøre nå, er å unnskylde seg overfor det amerikanske folk og unnskylde seg overfor hele verden, sier Trump til Fox Business.

Flere har bitt seg merke i klokketabben til Biden og den har fått massiv omtale, og bilder og videoer av hendelsen er blitt spredd på sosial medier.

- Da han fortsatte å titte på klokken i går på Dover, med foreldrene og partnerne av de som ble drept, soldatene og marinesoldatene som ble drept, og han ser på klokken som om han tenkte; «få meg til helvete vekk herfra. Jeg vil komme meg hjem, få meg vekk herfra». Jeg mener, hvor mange ganger så han på klokken sin egentlig, sier Trump.

Biden: - En enorm suksess

I en tale til det amerikanske folk tirsdag, dagen etter at evakueringen var avsluttet, kalte Biden tilbaketrekningen en enorm suksess, den største luftbroen på 17 dager noensinne.

Han understreket samtidig at han er fast bestemt på å hjelpe de få amerikanerne som fortsatt er i Afghanistan, med å komme seg ut hvis de vil.

Les også: Tidligere venninne av Melania Trump: - Dette kan være begynnelsen på slutten for dem alle

– For dem er det ingen siste frist, sa han.

Men han understreket også at han ikke hadde noe annet valg enn å trekke USA ut av Afghanistan etter avtalen som hans forgjenger Donald Trump gjorde med Taliban.

Les også: Sier Trump ikke ga han noe valg om Afghanistan

Han viste til at Trump avtalte med Taliban at USA skulle ut innen 1. mai, og at Trump ikke hadde fått noen forpliktelser fra Taliban. Tvert imot godkjente Trump at 5.000 fanger, inkludert Taliban-ledere, skulle løslates.

Valget var mellom å trekke seg ut og trappe opp krigen igjen med titusener av soldater.

– Det var valget: Jeg hadde ingen planer om å forlenge denne uendelige krigen, og jeg hadde ingen planer om å utsette en uendelig utgang, sa han.