*Nettavisen* Nyheter.

Donald Trump innfører sanksjoner mot Tyrkia

 

Donald Trump innfører sanksjoner mot Tyrkia. Foto: AP / NTB scanpix (NTB scanpix)

- Forberedt på å raskt ødelegge Tyrkias økonomi, skriver presidenten.

14.10.19 22:31

USAs president Donald Trump vil snart innføre sanksjoner mot Tyrkia. Det deler han i en melding på Twitter mandag kveld.

Sanksjonene skal rettes mot nåværende og tidligere medlemmer av den tyrkiske regjeringen, og «mot enhver person som bidrar til Tyrkias destabiliserende handlinger i det nordøstlige Syria», skriver Trump.

I meldingen kommer det blant annet frem at det innføres økt toll på stål fra Tyrkia og at forhandlinger rundt en handelsavtale stoppes.

– På samme vis vil toll på stål bli satt opp igjen til 50 prosent, nivået tollen var på før den ble redusert i mai. USA vil også umiddelbart stanse handelsdepartementets forhandlinger om en handelsavtale til verdi av 100 milliarder dollar med Tyrkia, skriver presidenten.

I meldingen står det at Trump er forberedt på å raskt ødelegge Tyrkias økonomi, og han advarer om at USA aggressivt vil bruke økonomiske sanksjoner mot de som støtter handlingene i Syria.

- Jeg er forberedt på å raskt ødelegge Tyrkias økonomi om tyrkiske ledere fortsetter ned denne farlige og destruktive veien.

Sanksjonene vil rettes mot personer som kan ha vært innblandet i alvorlige overgrep mot menneskerettighetene, mot personer som motsetter seg våpenhvile, mot personer som hindrer folk som er drevet på flukt fra å dra hjem, mot personer som har sendt hjem flyktninger mot sin vilje, eller mot personer som har truet fred, sikkerhet eller stabilitet i Syria, heter det.

– Ordren vil åpne for et bredt spekter av konsekvenser, inkludert økonomiske sanksjoner, sperring av eiendom, og hindring av innreise til USA, skriver Trump.

Trumps kunngjøring kommer etter at både republikanske og demokratiske kongressmedlemmer har presset på for å få på plass sanksjoner mot Tyrkia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.