I en ny måling der republikanerne trekker frem den kandidaten de ønsker skal stille som partiets neste presidentkandidat, går Donald Trump Jr. helt til topps.

55 prosent positive til Trump Jr.

I målingen, som er publisert av Axios, får Trump jr. mest støtte og 55 prosent av de spurte republikanere er positive til at han blir partiets presidentkandidat.

Les også: Tidligere venninne av Melania Trump: - Dette kan være begynnelsen på slutten for dem alle

Trump Jr. har flere ganger blitt nevnt som en politisk arvtager til sin far, men han har aldri tidligere hatt noen offentlige verv.

På andreplass kommer Floridas republikanske guvernør Ron DeSantis. Her sier 54 prosent av de spurte republikanerne at de er positive til at han han bli partiets frontfigur under presidentvalget i 2024.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Svært få restriksjoner i Florida

DeSantis har de siste månedene fått mye oppmerksomhet fordi han har bestemt at det meste skal være åpent i Florida til tross for pandemien, og det er svært få restriksjoner.

Dette har nå ført til at smittetallene i Florida peker oppover.

Les også: Derfor kan Ivanka Trump snu seg og forråde sin pappa, Donald Trump

Den demokratiske ordføreren Jerry Demmings i Orange County i Florida, der både Disney World og Universal Studios ligger, sier til CNN at de nå opplever over 1000 nye smittetilfeller daglig.

- Disse tallene er oppsiktsvekkende. Vi er nå i krisemodus, sier hun til CNN.

Slaktes av republikanerne

Den som kommer aller verst ut på republikanernes ferske måling er representanten Liz Cheney. Hun får en score på minus 43 prosent, mye takket være at hun både stemte for å stille Donald Trump for riksrett og for å dømme ham, skriver Daily Mail.

En annen republikaner som gjør det dårlig på målingen, er republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell. Bare åtte prosent er positive til McConnell.

McConnell stemte for å frifinne Trump under riksrettssaken, men hudflettet deretter den tidligere presidenten og ga ham skylden for at Kongressen ble stormet. Denne kritikken mot Trump er noe McConnell fortsatt straffes for internt i partiet.

McConnell har derimot sagt at han vil stille seg bak kandidaturet dersom Donald Trump blir Det republikanske partiets presidentkandidat foran valget i 2024.

Suveren seier til Trump

I den aktuelle målingen til Axios var ikke Donald Trump med som et alternativ.

Tidligere president Donald Trump tok derimot en knusende seier i en avstemning som ble gjennomført på den konservative konferansen CPAC i Dallas i Texas i begynnelsen av juli.

I den anonyme avstemningen svarte hele 70 prosent av de spurte republikanerne at de ønsker at Trump skal bli partiets neste presidentkandidat.

Les også: Trump-etterforskningen: - Ikke ta meg, ta Melania!

Det var en kraftig økning fra tilsvarende undersøkelse under CPAC i Orlando i februar i år, da bare 55 prosent mente Trump burde bli republikanernes neste presidentkandidat.

En republikansk «tidevannsbølge»

Senator Lindsey Graham sier også til Fox News denne uken, at han tror republikanerne vil gjøre et kanonvalg i forbindelse med mellomvalget neste år, og at de står foran en tidevannsbølge.

- Jeg synes vi ser starten på en tidevannsbølge. Jeg tror vi kommer til å se det samme som vi så i 1994, sier Graham til «Hannity» på Fox News - og refererer til året da republikanerne tok kontroll over Kongressen før første gang på over 40 år.

Les også: - Familietrøbbel for Donald Trump

- Når man ser på den voldsomme inflasjonen, kriminaliteten som er ute av kontroll, den ødelagte grensen vår og bare en generell mangel på kontroll over hva man gjør og en mangel på kompetanse, så tror jeg at Det republikanske parti kommer til å få et fantastisk comeback om vi rekrutterer de riktige personene, sier Lindsey Graham.

I 1994, da republikanerne tok kontroll over Kongressen, var det 54 nye seter i Representantenes hus og fikk dermed kontroll over Huset for første gang siden 1952. Når det gjelder Senatet, fikk de åtte nye seter, og dermed kontrollen der for første gang på åtte år, skriver New York Post.

I 2022 trenger republikanerne derimot bare ytterligere fem seter for å få kontroll over Representantenes hus og bare ett nytt sete for å ta over Senatet.