NEW YORK (Nettavisen): Det vakte stor oppsikt da datteren til Donald Trump, Ivanka Trump, i en video i natt i forbindelse med den første Kongresshøringen om 6. januar fortalte at hun visste at farens påstander om at valget var stjålet ikke stemte.

Se videoen her:

Ivanka Trump: - Aksepterte det han sa

Komiteen som har gransket Kongress-stormingen, viste natt til fredag fram en video der Trumps justisminister William Barr sa at han hadde fortalt presidenten at det var «pisspreik» at valgnederlaget var resultatet av valgfusk.

Les også: Donald Trump med sjokkerende uttalelse før historisk TV-sending

Senere fulgte en video der Ivanka Trump sa at Barrs kommentarer «påvirket perspektivet mitt».

– Jeg respekterer justisminister Barr, så jeg aksepterte det han sa, sier hun i videoen. Ivanka Trump var rådgiver i Det hvite hus og en av dem som sto faren nærmest.

Les også: - Biden forferdet over de oppsiktsvekkende Donald Trump-tallene

- Trump kaster datteren under bussen

Nå går Donald Trump ut og kommenterer datterens uttalelse.

- Ivanka Trump var ikke involvert i å se på, eller studere, valgresultater. Hun hadde sjekket ut for lenge siden og prøvde bare, etter min mening, å være respektfull overfor Bill Barr og hans posisjon som justisminister (han sugde!!!), skriver Trump på Truth Social.

Les også: – Donald Trump fronter en helt sinnssyk konspirasjonsteori

Se hele meldingen under:

Daily Mail tolker uttalelsen dithen at Trump med dette «kaster sin egen datter under bussen».

Donald Trump: - På vei til helvete

Noen timer før høringen fant sted natt til fredag, la Donald Trump ut en harmdirrende melding om 6. januar-komiteen og kalte det «en bløff» som blant annet var ment å skulle få fokuset bort fra den høye inflasjonen i landet.

Les også: Slik svarer Zelenskyj på Trump-spørsmålet: - Beklager at jeg sier noe som du ikke liker

– 6. januar var ikke bare en protest, det representerte også den største bevegelsen i vårt lands historie om å Make America Great Again. Det handlet om et valg som var rigget og som ble stjålet, og et land som var på vei til å gå til helvete og se på landet vårt nå! skriver Trump på Truth Social.

Se hele meldingen under:

- Et kuppforsøk

Donald Trump visste at han hadde tapt valget, men oppmuntret likevel støttespillere til å forsøke å omgjøre resultatet, hevdet 6. januar-komiteen under høringen som fant sted i natt.

Granskningskomiteen forsøker å vise at volden som oppsto da Trump-støttespillere stormet Kongressen 6. januar i fjor, var et resultat av innsatsen Trump og flere i hans indre krets la ned for å på ulovlig vis holde fast ved makten.

Les også: Trump er fly forbannet etter frifinnelse: - Dette landet går til helvete!

Da de offentlige høringene startet torsdag kveld, sa komiteens leder Bennie Thompson at angrepet var et «kuppforsøk» som satte «to og et halvt århundrer med konstitusjonelt demokrati i fare».

– Konspirasjonen for å overstyre folkets vilje er ikke over. Det er folk i dette landet som tørster etter makt, men som verken har kjærlighet eller respekt for hva som gjør USA storartet, sa Thompson i sin innledning.

Les mer: Granskningskomité: Kongress-stormingen var et kuppforsøk