NEW YORK (Nettavisen): - Vår elskede president Donald Trump er en general som sin far George S. Patton, en bygger som sin onkel Benito Mussolini, og en samlende person akkurat som sin gamle bestefar Abraham Lincoln.

Les også: Trump-sjokk for president Biden

- Trump er nevøen til Mussolini

I den aktuelle videoen kunne man blant annet høre Dallas QAnon-lederen Michael Protzman og andre influensere som kom med svært mange konspirasjonsteorier om Donald Trump.

Les også: Ferske sjokktall om konspirasjonsteorier

Etter at Newsweek tok kontakt, har Youtube nå fjernet QAnoen-videoen der man blant annet påstår at Trump er nevøen til den fascistiske diktatoren Benito Mussolini.

Videoen var en av to videoer i en konspiratorisk Jesus Strand-serie, som ble lastet opp i oktober 2021.

Les også: «Donald Trump ble urinert på av prostituerte i Moskva»: Nå har spion-saken tatt en svært dramatisk vending

Har hatt 300.000 visninger

Ifølge Newsweek har de to videoene i serien hatt over 300.000 visninger før den ene ble fjernet av YouTube i forrige uke.

Les også: Trump-angrep: - Mesterlig utført

Både Michael Protzman og de andre konspirasjonsteoretikerene som er å se i videoen, skal ifølge Newsweek har flere titalls tusener med følgere på sosiale medier.

Les også: Slik spres feilinformasjonen om koronaviruset

I videoserien kommer Protzman og de andre deltakerne med mange ville påstander, blant annet at Jesus hadde flere etterkommere, blant annet presidentene Abraham Lincoln og John F. Kennedy, samt den verdensberømte generalen fra andre verdenskrig general George S. Patton.

Les også: Brøt med Trump - fikk «djevelbrev» fra familien

- Trump er hemmelige sønnen til general Patton

Andre mer bisarre påstander var at Trump var den hemmelige sønnen til general Patton, og at han derfor var en del av blodlinjen til Kristus, og at han var nevøen til Mussolini, skriver Newsweek.

I opptaket kan man blant annet høre en av deltakerne si følgende:

- Vår elskede president Donald Trump er en general som sin far George S. Patton, en bygger som sin onkel Benito Mussolini, og en samlende person akkurat som sin gamle bestefar Abraham Lincoln.

Les også: Hillary Clinton kommer med ny Trump-spådom

Har fjernet tusenvis av QAnon-videoer

I den samme videoen forsøker man også å hvitvaske Mussolinis krigshandlinger i Afrika. De sprer også en konspirasjonsteori om at finansfamiliene Rothschild og Rockefeller er blant dem som jakter på medlemmer av blodlinjen til Kristus.

Les også: Gigantisk opptur for Donald Trump og nye skrekktall for Biden

Newsweek melder at YouTube tok ned den ene av de to videoene fra serien da de kontaktet mediegiganten. Del nummer to ligger derimot ute fortsatt.

Siden 2018 skal YouTube ha fjernet titusenvis av videoer med QAnon-relatert innhold.

Les også: Toppolitikeren vekker avsky: - Kvalmende, ynkelig og ufattelig grusom

Twitter har også stengt flere titusen kontoer knyttet til konspirasjonsteorien, og mange QAnon-tilhengere deltok også i stormingen av Kongressen i fjor.

Les også: Slik spres feilinformasjonen om koronaviruset: Testet positivt for covid med vann - ble delt 140.000 ganger

15 prosent trodde på QAnon

I mai i fjor omtalte Nettavisen en amerikansk meningsmåling som viste at rundt 15 prosent av de spurte tror på konspirasjonsteorien QAnon, og dermed mener at landet styres av en elite bestående av satandyrkende pedofiler.

Les også: Konspirasjonsbevegelsen QAnon retter skytset mot jøder og kinesere

– Dette er ord jeg aldri trodde jeg skulle skrive i en spørreundersøkelse, eller at det skulle være nødvendig å skrive, men så langt har det gått, sier Robby Jones i forskningsinstituttet som står bak undersøkelsen, Public Religion Research Institute (PRRI).

Les også: Ferske sjokktall om konspirasjonsteorier

Trump: - QAnon liker meg veldig godt

QAnon har lenge blitt koblet til president Donald Trump, men Trump har lenge unngått å uttale seg om dem. På en pressekonferanse i 2020 ble han derimot presset på spørsmålet og om han var glad for deres støtte.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

- Jeg har forstått det slik at de liker meg veldig godt, og det setter jeg pris på, sa Trump, som la til at «deres bevegelse økte i popularitet».

Lørdag kveld skal Trump etter planen holde sitt første folkemøte i 2022, i Arizona.

Les: «Trump-spøkelse»: - Hun er en avskyelig og veldig farlig galning som bør utvises