Dronen skal ha nærmet seg en amerikansk skip, USS Boxer, nær Hormuzstredet, det melder Bloomberg. Skipet er et amerikansk marinefartøy.

Presidenten fortalte at han nå ber andre nasjoner om å beskytte skipene sine mens de passerer gjennom stredet.

- Boxeren (skipet) tok en defensiv handling mot en iransk drone som hadde kommet veldig veldig nær - rundt 900 meter. Dronen ignorerte flere beskjeder om å trekke seg tilbake, og truet sikkerheten til skipet og mannskapet om bord, uttalte presidenten.

Se video av Trumps uttalelser øverst i saken!

Tidligere torsdag ble det kjent at Revolusjonsgarden i Iran har tatt en utenlandsk oljetanker i arrest i Hormuzstredet. Skipet anklages for å smugle iransk olje.

Hormuzstredet ligger mellom Oman og Iran og forbinder Persiabukta med Indiahavet. Stredet er den viktigste åren for transport av olje fra Persiabukta til omverdenen. En tredel av verdens olje som transporteres med skip, går gjennom her.

Dersom Hormuzstredet blir stengt, kan det få store konsekvenser for verdensøkonomien. Iran har flere ganger i årenes løp truet med å stenge stredet.

I juni ble en amerikansk drone skutt ned av Revolusjonsgarden i Iran. USA mente at dronen befant seg i internasjonalt luftrom, mens Iran mente den befant seg i iransk luftrom da den ble skutt ned.

I forbindelse med dette skal den amerikanske presidenten ha vært bare minutter unna å sette i gang et rakettangrep mot Iran, som svar på landets nedskyting.

Den økte spenningen mellom de to landene har økt bekymringen om at Iran og USA kan gå til krig mot hverandre. USA har utplassert militære ressurser, slik som skipet USS Boxer, i regionen.