I henhold til 22. grunnlovstillegg som ble vedtatt av Kongressen i 1947, kan en person bli valgt til landets president bare to ganger, noe som utgjør to presidentperioder på til sammen åtte år.

Til tross for at loven er krystallklar på dette punktet, mener USAs president Donald Trump at han fortjener en tredje periode, noe som ville innebære tolv år i Det hvite hus.

Les også: Michelle Obama hylles av selveste Fox News

Trump mener han fortjener en tredje periode fordi «de spionerte» på valgkampanjen hans i 2016.

- De spionerte på meg

Kommentaren falt på mandag under et folkemøte i Oshkosh i Wisconsin. Tilhengerne ropte i takt «fire år til, fire år til» da Trump talte til dem.

- Vi kommer til å vinne fire nye år. Og etter det, skal vi gå for fire år til, fordi de spionerte på valgkampanjen min. Vi burde få en «redo» (gjøre om igjen red.anm.) på fire år, sa han.

Les også: Rapport: Russland satte i gang en aggressiv innsats for å gripe inn i presidentvalget i 2016 til fordel for Donald Trump

Tidligere FBI-advokat skal ha endret e-post

FBI har i en grundig rapport konkludert med at det ikke forekom noe spionasje mot Trump-kampanjen i 2016, ifølge The Sun.

Forrige uke ble det kjent at en tidligere FBI-advokat har sagt seg villig til å erkjenne skyld for å ha endret en e-post. E-posten bidro til å rettferdiggjøre overvåking av en tidligere rådgiver i Trump-kampanjen under valget i 2016, skriver The Washington Post. Overvåkingen var ledd i etterforskningen av den angivelige russiske innblandingen i valget. Avisen henviser til vedkommende sin advokat og en kilde som er kjent med saken.

Vedkommende er Kevin Clinesmith, og det ventes en innrømmelse fra ham om at han har endret en e-post, slik at det sto at den tidligere Trump-kampanje-rådgiveren Carter Page ikke var en kilde av etterretningstjenesten CIA, til tross for at Page har hatt en tidligere relasjon til CIA.

Dette førte til at FBI besluttet å fornye en fullmakt til å overvåke ham som en mulig agent for utenlandske makter, skriver avisen.

Dette er den første saken mot noen som er involvert i Russland-granskningen. Justisminister William Barr har utpekt statsadvokat John Durham til å granske hvordan FBI håndterte etterforskningen av Trumps Russland-forbindelser.

Demokratene ser på granskingen som et politisk motivert forsøk på å gjenåpne en etterforskning som er ferdig og avgjort. De frykter at rettssaker og tiltaler kommer slik at det påvirker valget i november, skriver NTB.

Durhams gransking har pågått parallelt med at republikanerne i Senatet forsøker å diskreditere Russlands-granskingen, og justisminister William Barr har trappet opp sin egen kritikk av FBIs gransking av båndene mellom Russland og Trump, ifølge NTB.

Trump gjentok spionasje-anklagene i en Twitter-melding tirsdag ettermiddag norsk tid.

«Obama-Biden-administrasjonen var den mest korrupte i historien, inkludert det faktum at de ble tatt i å spionere på min valgkampanje. Den største politiske skandalen i vårt lands historie. Man kaller det forræderi, og mer til. Takk for veldig fine ord, Michelle!» skriver Trump på Twitter.

Han henviser til talen på landsmøtet hvor tidligere førstedame Michelle Obama kom med flengende kritikk av presidenten.

Les også: - Trumps folk frykter Harris vil tygge opp Pence og spytte ham ut

Ble valgt fire ganger

Franklin D. Roosevelt ble valgt til president hele fire ganger, og satt fra 1933 fram til sin død i 1945, men det skjedde før grunnlovstillegget ble vedtatt. Roosevelt er den eneste amerikanske presidenten som har sittet mer enn to presidentperioder.