NEW YORK (Nettavisen): Om man skal vektlegge en fersk meningsmåling gjengitt i The Hill, så leder Donald Trump nå på president Joe Biden i en hypotetisk kamp om presidentjobben.

Klar Trump-seier

I meningsmålingen fra Harvard CAPS-Harris Poll, får Trump støtte fra 47 prosent av de spurte, mens Biden bare får støtte fra 41 prosent. Tolv prosent av de spurte greide ikke bestemme seg.

Les også: Anbefaler ny Trump strategi: - Dette har aldri skjedd tidligere

I den samme undersøkelsen satte man også opp et hypotetisk møte mellom Donald Trump og visepresident Kamala Harris. Og der gikk det enda verre for demokratene.

Om Trump og Harris skulle stille mot hverandre i dag, så er det 49 prosent som sier de vil støtte Trump, mot 38 prosent for Kamala Harris.

Les også: Trump filleristes for sin genierklæring av Putin

The Hill skriver at selv om undersøkelsen er vel prematur, så er den en tydelig indikator på hvilke problemer demokratene nå sliter med.

Undersøkelsen har også tatt for seg et tenkt president oppgjør mellom den republikanske senatoren i Florida, Ron DeSantis og Kamala Harris.

Her går Harris seirende ut, men hun vinner bare med to prosentpoengs margin, 40 for Harris og 38 for DeSantis.

- Reflekterer svakhetene til Biden

Mark Penn, som er en av direktørene for Harvard CAPS-Harris Poll survey, sier til The Hill at ledelsen Trump kan vise til i denne undersøkelsen, mer er et signal om utfordringene Biden og hans administrasjon sliter med, enn et tegn på Trumps popularitet.

Les også: Kommer med elleville Russland-påstander om USA-president Joe Biden

I den samme undersøkelsene er det bare 39 prosent som mener Biden gjør en god jobb, og de skylder blant annet på økonomien i USA, mens også at landet er på vei i feil retning.

- Jeg ville ikke lagt så mye vekt på prøveheat akkurat nå, annet enn at de reflekterer svakhetene til Biden og hans administrasjon akkurat nå, sier Penn til The Hill.

- Det at Trump slår begge to med stor margin, er en indikasjon på at de fleste republikanske nominerte, så snart de hadde blitt kjent blant velgerne, ville slått dem, med mindre de greier å kave seg opp fra de dårlige tallene man ser i målingene, sier Penn.

Les også: Kjempeopptur for Donald Trump

Trump klar vinner internt

Donald Trump kommer overlegent best ut som republikansk presidentkandidat også i målingen, med 59 prosent av de republikanske stemmene.

Bak følger tidligere visepresident Mike Pence og guvernør Ron DeSantis.

Les også: Latterliggjør Donald Trumps «gigaseier»: - Dette vil bli stygt

Om man setter DeSantis og Pence opp mot hverandre, så er det Pence som stikker av med 28 prosent av stemmene, mot 24 hos DeSantis.

- Har mistet tilliten til Biden

The Hill skriver også denne uken at angsten nå vokser hos demokratene på bakgrunn av de svake tallene president Joe Biden får på målingene syv måneder før valget.

Les også: «Donald Trump ble urinert på av prostituerte i Moskva»: Nå har spion-saken tatt en svært dramatisk vending

- Det er ille, sier en strateg hos demokratene.

- Vi opplever en energikrise som er lammende, en inflasjon som er på sitt høyeste på 40 år, og vi er på vei inn i en resesjon. Problemet er enkelt. Det amerikanske folket har mistet tilliten til ham, sier strategen til The Hill.