NEW YORK (Nettavisen): - Joe Biden har ikke riktig fokus.

I en fersk meningsmåling får president Joe Biden en klar og tydelig tilbakemelding fra amerikanerne om at han ikke har bra nok fokus på det som er USAs største problemer.

Les også: «Koronapanikken»: - Hele greia var Ivanka Trumps idé

- Har ikke riktig fokus

Det er CNN som står bak meningsmålingen, som på ingen måte er godt nytt for presidenten som vant valget for ganske nøyaktig ett år siden. Ifølge målingen er det hele 58 prosent av de spurte som mener Biden ikke har hatt nok fokus på nasjonens største problemer. I tillegg er det også en majoritet av de spurte som mener presidenten ikke gjør en god jobb.

36 prosent av de spurte mener økonomien nå er den største utfordringen i USA, og blant disse personene er det hele 72 prosent som mener at Biden ikke har hatt fokus på de riktige tingene.

Les også: Ny Melania-video vekker oppsikt: - Hvem andre får følelsen at Melania ikke kan fordra sin ektemann?

Når det gjelder pandemien derimot, er folks oppfatning motsatt. 20 prosent av de spurte mener pandemiene er viktigst, og av dem er det hele 72 prosent som mener Biden har hatt riktig fokus, mens bare 21 prosent mener han har prioritert feil.

Les også: Trump kommer med oppsiktsvekkende uttalelse: - Det er så grotesk

Når det gjelder hvem som mener Biden gjør en god jobb totalt, er det nå 48 prosent som mener han gjør en god jobb, mens 52 prosent mener han ikke gjør det.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

Scorer lavere enn Trump

De som mener Biden gjør en svært godt jobb er nå nede på bare 15 prosent, mot 34 prosent i april. Ifølge CNN er dette tallet oppsiktsvekkende.

- Selv om CNN ikke spør om hvor godt de liker presidenten i hver eneste måling, har dette tallet aldri sunket under 20 prosent i presidentperioden til verken Barack Obama eller Donald Trump, skriver CNN.

Les også: - En mann som tar seg fri i seks måneder for et nyfødt barn, er en taper

Antallet som mener Biden gjør en svært dårlig jobb, ligger som nevnt på 36 prosent, som er det samme som da CNN spurte i april.

Ifølge CNN antyder dette at nedgangen i de som mener Biden gjør en dårlig jobb har blitt drevet frem av skuffelse blant Bidens opprinnelige supportere, og ikke fra denne aktuelle gruppen.

Biden når ny bunn

I en annen måling, fra USA Today, når Biden en ny bunn, ved at bare 37,8 prosent mener han gjør en god jobb.

I tillegg er det nesten halvparten av de spurte, 46 prosent, som mener Biden har gjort en dårligere jobb enn det de forventet, inkludert 16 prosent av de som stemte for ham, skriver USA Today.

Vil ikke at Biden tar gjenvalg

I den samme undersøkelsen sier nesten to tredjedeler av de spurte, 64 prosent, at de ikke ønsker at Biden som stiller til valg som president igjen i 2024. Av dem er det 28 prosent demokrater.

Når det gjelder Donald Trump, er det 58 prosent av de spurte som ikke ønsker at Trump skal stille til valg på nytt som presidentkandidat.

Les også: Kommer med klokkeklar Trump-spådom: - Jeg snakker med ham flere ganger i uken

Målingen viser også at det er flere republikanere enn demokrater som sier de vil stemme på sin kandidat ved neste års mellomvalg, skriver USA Today.

Dette styrkeforholdet er noe som lover godt for republikanernes håp om å få flertall i både Representantenes Hus og Senatet ved neste års mellomvalg.

Les også: - Derfor er dette det mest alarmerende Trump-møtet noensinne

For å oppnå flertall, trenger republikanerne bare å få ytterligere et sete i Senatet og fem i Representantenes hus, noe som vil gjøre det enda vanskeligere for president Joe Biden å få gjennom sine lovforslag.

Biden: - Hør nå her

President Biden svarer følgende når han blir konfrontert med den lave oppslutningen på bare 37,8 prosent i USA Today.

- Hør nå her, meningsmålingen jeg så like før jeg kom inn i studio viste også at tallene var nede, men de lå på 48 prosent mot 52 prosent. Men hør, poenget er at jeg ikke stilte til valg på grunn av disse meningsmålingene, sier Biden i et intervju med TV-kanalen WKRC-TV i Cincinnati.

Les også: Trump: - Jeg kommer til å knuse ham slik jeg knuser alle andre

Biden hevder hans krisepakke, kalt Build Back Better, nå vil få en vesentlig innvirkning på amerikanernes liv.

Les også: Biden glad for at infrastrukturpakke er vedtatt

Ifølge Fox News hevder Biden også at de svake tallene er lik dem både Bill Clinton og Barack Obama fikk da de var president. I tillegg hevder Biden at folk er engstelige på grunn av koronaviruset og de økende bensinprisene.

Les også: Nå har pipen fra den tidligere FN-ambassadøren fått en helt annen lyd: - Derfor trenger vi Donald Trump

Biden: - Svært mye angst

- Jeg mener ikke at presidenten skal bestemme hva man skal gjøre med … hør her … mange mennesker er nå bekymret. Det må man ha i bakhodet. Rundt 750.000 personer er nå døde som en følge av koronaviruset. Tenk bare på de psykologiske arrene dette har påført så mange mennesker. Mange skoler har heller ikke vært åpne på grunn av dette, sier Biden i intervjuet med WKRC-TV.

Les også: Sterke tall for Biden, jobbveksten steg kraftig

- Vi befinner oss i en situasjon hvor det er svært mye angst. Bensinprisene har steget ekstremt mye. Og det er derfor jeg når har bedt justisministeren om å undersøke om disse bensinselskapene utnytter mennesker og tar seg for mye betalt, sier Biden.

Biden: - Skapte seks millioner arbeidsplasser

Biden prøver også å trekke frem endringen i arbeidsmarkedet etter at han ble president.

- Selv om vi har skapt nesten seks millioner arbeidsplasser etter at jeg startet i jobben, så befinner vi oss i en situasjon der folk ikke, jeg mener, de føler det ikke akkurat nå, de føler de ikke, sier Biden.

Les også: Avslører: - Derfor havnet Donald Trump på sykehus

Han trekker også frem svikten i svikt i forsyningskjeden som nå preger verdenshandelen.

- Et av problemene med forsyningskjeden er at man på grunn av koronaviruset opplever en mangel på materialer, på alt fra matvarer til halvledere. En stor del av disse forsyningene kommer inn i landet vårt via våre havner, sier Biden.

Les også: Donald Trumps niese med stikk til familien: - Definitivt den dummeste av dem alle

Trump: - De burde skamme seg

Tidligere president Donald Trump er på sin side svært skuffet over at Biden fikk gjennom sin infrastrukturpakke på 1.200 milliarder dollar, spesielt overfor de republikaneren som stemte for den. Ifølge New York Times var de 13 republikanere som stemte for krisepakken.

- De burde skamme seg, sier Donald Trump i en uttalelse.

Les også: - Dette er mareritt-scenariet om Trump skulle bli president igjen i 2025

Les flere saker om Donald Trump her.