NEW YORK (Nettavisen): Det er flertall i Representantenes hus for å stille president Donald Trump for riksrett for maktmisbruk og obstruksjon av Kongressen.

Trump blir den tredje president i USAs historie som stilles for riksrett.

Saken sendes nå til Senatet, som skal avgjøre saken. Alt tyder på at det republikanske senatsflertallet ikke vil dømme presidenten. Det kreves to tredels flertall for en fellende dom.

Debatten i Representantenes hus ble innledet onsdag morgen, lokal tid, og den første avstemmingen ble ført gjennomført like før halv ni på kvelden.

Trump: - Disse menneskene er gale

USAs president Donald Trump sier Demokratene forsøker å annullere valgseieren hans i 2016 ved å stille han for riksrett. Han mener partiet er fylt med hat.

– I kveld forsøker representantene i Representantenes hus å annullere stemmene til titusenvis av patriotiske amerikanere, sa Trump til oppmøtte på et valgmøte i Battle Creek i Michigan onsdag.

Presidenten gikk på scenen bare minutter før Representantenes hus stemte for å stille ham for riksrett.

– Mens vi skaper arbeidsplasser og kjemper for Michigan, blir den radikale venstresiden i Kongressen fylt av misunnelse og hat og raseri, du ser hva som skjer, sier republikaneren og fortsetter:

– Disse menneskene er gale.

Riksrett i Senatet

Saken sendes nå til Senatet, som skal avgjøre saken. Alt tyder på at det republikanske senatsflertallet ikke vil dømme presidenten. Det kreves to tredels flertall for en fellende dom.

Demokratene bare har 47 senatorer av de til sammen 100 senatorene.

Riksrettssaken vil trolig foregå i Senatet i januar.

Kraftig hopp for Trump-seier

Samme dag som Representantenes hus forberedte seg på å stemme for at riksrettsprosess mot Donald Trump, publiserte Bloomberg en meningsmåling som viser at flere og flere private investorer tror at Trump vinner presidentvalget neste år.

Desembermålingen fra RBC viser nemlig at hele 76 % av de 119 private Equity-investorer som ble spurt, tror at Trump vinner valget i 2020.

Det er et kraftig hopp opp fra septembermålingen som bare viste at 66 % av de spurte trodde Trump går av med seieren.