Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Donald Trump vil bli USAs neste president

KANDIDT: Donald Trump stiller som kandidat for republikanerne.
KANDIDT: Donald Trump stiller som kandidat for republikanerne. Foto: Scott Olson (Afp)
Sist oppdatert:
Stiller som kandidat for republikanerne.

Milliardæren Donald Trump (69) kaster seg inn i nominasjonskampen og har kunngjort at han vil forsøke å bli republikanernes presidentkandidat til valget i 2016.

– Jeg stiller offisielt til valg som USAs president, og vi skal gjøre dette landet stort igjen, sa han til publikum i New York tirsdag under slagordet «Make America Great Again!».

Kritikk av Obama
I kunngjøringen angrep han Barack Obamas helsereform og anklaget presidenten blant annet for å ha ført en svak handels- og utenrikspolitikk.

- Vi må stoppe ødeleggelsen av dette landet. Vårt land trenger en stor leder, og vi trenger det nå. En leder som kan bringe våre arbeidsplasser tilbake, som kan ta vare på våre krigsveteraner, som kan ivareta forsvaret vårt, sa Trump.

Han gikk tidligere i uken også til angrep på Jeb Bush, bror og sønn av to tidligere presidenter, som stiller som kandidat for republikanerne. Via Twitter skrev Trump denne meldingen:

- Vil vi virkelig ha nok en Bush i Det hvite hus - vi har fått nok av dem.

LES også: Jeb Bush lover å «reparere» Washington

Egen komité
68-åringen, som aldri har hatt noen politiske verv, uttalte i mars at han har satt sammen en komité som skulle undersøke hvorvidt han bør stille. Trump har også leid inn personale i både Iowa, New Hampshire og South Carolina, delstatene som holder de første nominasjonsvalgene og -møtene tidlig i 2016.

LES også: Donald Trump hyller norsk milliardær som ga bort 300 millioner

Styrtrike Trump har i årevis vært en høylytt kritiker av president Barack Obama. Han har blant annet blitt latterliggjort for gjentatte ganger å ha stilt spørsmål ved om Obama virkelig var født i USA.

Trump ligger for øyeblikket på niendeplass på nettstedet RealClearPolitics ' gjennomsnittsmåling av republikanske kandidater, selv om det er svært lite sannsynlig at han kan vinne nominasjonskampen. (©NTB)

LES også: – Stor kunngjøring kommer fra Donald Trump

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!