*Nettavisen* Nyheter.

Donald vil ha ny leder

Eiendomskongen Donald Trumps er tilbake og fortsetter jakten på sin neste topplederkandidat i «The Apprentice II».

12.04.05 20:17

(SIDE2): En av USAs største realitysuksesser gjennom tidene er snart tilbake på norske tv-skjermer. Som i sesong en leder eiendomskongen Donald Trump selv realityshowet «The Apprentice» fra direktørstolen.

18 deltagere ble plukket ut til «The Apprentice II». Noen høyt utdannet og med mange suksesser på merittlisten, mens andre kun har avsluttet ungdomsskolen. 17 får sparken mens en stikker av med drømmejobben med en årslønn på hele 1.6 millioner kroner.

Deltagerne bor sammen i en ultrahipp leilighet i Trump Tower på Manhatten. De deles inn i to lag og må hver uke gjennomføre en oppgave som Trump gir lagene. Oppgavene er svært varierte og av forskjellige sider av forretningslivet som salg, eiendom, promotering og veldedighet. I noen av oppdragene blir deltagerne kastet til ulvene i New Yorks knallharde finansmiljø med hundretusener av dollar på spill.

Favoritt i fengsel

I USA ruller allerede tredje runde av «The Apprentice » over tv-skjermene. En av favorittene der, eiendomsmillionæren Chris Shelton (22) fra Las Vegas havnet mandag i klammeri med politiet. 22-åringen ble arrestert etter å ha forårsaket bråk på Hard Rock Hotel og Casino i Seminole i Tampa. Realitykjendisen hisset seg opp over en regning i baren. En politimann forsøkte forgjeves å roe ned Chris men måtte tilslutt ta han med til stasjonen. Etter avhør ble han løslatt mot en kausjon på 2000 kroner.

- Han var høyrøstet og nektet å adlyde, sier en talsmann for politiet på stedet, Gary Bitner, til nyhetsbyrået AP.

Norsk finale

Også her hjemme øker temperaturen rundt den norske versjonen av realitykonseptet - «Kandidaten» - på TVNorge. Mens Trump-kandidatene slåss om en jobb i mangemillionersklassen, kjemper de norske deltagerne med nebb og klør om en jobb i frisørkjeden Nikita - og en årslønn på 1 million kroner.

«The Apprentice II» starter mandag 9. mai 21.30 på TVNorge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag