*Nettavisen* Nyheter.

Donerte narkopenger til Sandy-ofrene

Foto: Louis Lanzano (Ap)

- Følte at jeg hadde en meningsfull jobb

15.11.12 23:07

Marihuana hjelper ikke ofre etter en katastrofe. Det gjør penger og forsyninger.

Den konklusjonen trakk også en narko-langer i Brooklyn, New York. Mens orkanen Sandy herjet som verst, bestemte han seg for å donere bort halvparten av overskuddet fra salget av marihuana.

Den barmhjertelige narkolangeren så katastrofen på tv, og følte at det var hans plikt å hjelpe ofrene som hadde mistet alt de eide. Valget stod mellom å gi marihuana til de fortvilte menneskene i nabolagene som var hardest rammet, eller penger. Heldigvis valgte han det siste.

Mest lest i Nettavisen:

- Det er sikkert en del mennesker der borte i New York som kunne trengt litt marihuana, men det vil ikke stanse sulten eller kulda. Så hvis jeg skulle bidra, så måtte jeg selge unna mitt produkt.

Langeren begynte å ringe rundt til sine faste kunder, og salget gikk unna. I løpet av to dager hadde han tjent 1400 dollar. Halvparten gikk til orkan-ofrene.

Beløpet på 700 dollar, eller rundt regnet 4000 kroner er ikke all verden, men historien har likevel fanget Huffington Posts interesse. Narkolangeren snakket med avisen under betingelse av full anonymitet. Han har ikke dårlig samvittighet for at virksomheten er på siden av lovverket.

- Ja, jeg tjente litt penger til meg selv i løpet av de dagene, men mine kunder fikk noe som de ville skaffet seg uansett, og denne gangen følte jeg at jeg hadde en meningsfull jobb. Jeg gjør ikke det jeg gjør for å bli rik eller bygge opp et stort marihuana-imperium. Jeg vil bare hjelpe. Dette er jobben min, sier han.

Narkotikapengene fra den anonyme giveren har gått til innkjøp av varm mat, rent vann, bleier og andre nødvendigheter som det er manko på i kjølvannet av orkanen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.