RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DONG med offensiv flytting til Stavanger

Sist oppdatert:
Det danske statsoljeselskapet ønsker å øke satsningen på norsk sokkel, og flytter nå hovedkontoret i Norge til Stavanger
Ifølge en pressemelding fra DONG ønsker selskapet fortsatt sterk vekst i Norge og flere operatørskap på den norske sokkelen.

Dette er bakgrunnen for at hovedkontoret nå flyttes fra Oslo til Stavanger. Selskapet har omkring 30 ansatte i Norge.

- Vi ønsker å spille en større rolle i norsk olje- og gassindustri i fremtiden, og da er det etter selskapets oppfatning en nødvendighet å være der, hvor tingene skjer. Her kan vi ikke komme utenom Stavanger, sier Anders Mørland som er direktør i DONG.

DONG kom inn på norsk sokkel i 2001/2002 gjennom oppkjøpet av det lille norske oljeselskapet Pelican. Siden overtagelsen er DONGs oljeproduksjon i Norge økt fra omkring 10.000 til 25.000 fat i døgnet. Selskapet er i dag medeier i fire norske felter; Ula, Gyda, Tambar og Glitne. Selskapet er operatør i fire lisenser i letefasen, og er i alt med i 16 lisenser på norsk sokkel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere