RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DONG på kjøper'n

Sist oppdatert:
Tidligere denne uken vant DONG anbudet på BPs Ormen Lange-andel til rekordsterk pris, og nå kjøper det danske oljeselskapet en fjerdedel av det tyske energiselskapet EWL
DONG opplsyer i en melding at de kjøper 25,1 prosent i det tyske regionale energiselskapet procent i Energie und Wasser Lübeck GmbH (EWL) som ledd i et langsiktet strategisk samarbeide i Tyskland med Stadtwerke Lübeck.

Det er bystyret i Lübeck som er selger av aksjeposten, og prisen er 60 millioner euro.

I forbindelse med kjøpet inngår DONG, Stadtwerke Lübeck og EWL en avtale om samarbeide på en rekke områder, herunder en energiporteføljeavtale, samarbeide om vedvarende energi samt etableringen av et felleseiet energiselskap, "e-nord".

I tillegg har Lübeck og Stadtwerke Lübek fått en avtale om å kunne selge ytterligere 24,8 prosent av EWL fra for 66 millioner euro til DONG.

Avtalen er med forbehold om godkjennelse fra relevante myndigheter.

DONG begrunnet kjøpet av Ormen Lange-andelen med et ønske om å ha sikker langsiktig tilgang på naturgass til sine kunder i Norden og Nord-Tyskland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere