RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dop, sex og sorte penger

Sist oppdatert:
Flere glamourmodeller står nå frem og forteller at bransjen er alt annet enn glamorøs.

DISKUTER HER: Derfor sprakk glamourboblen

(SIDE2): Den siste uken har alle de profilerte modellene sluttet i Norges mest omtalte modellbyrå, Team Aylar.

Som Side2 har omtalt de siste dagene, har glamourboblen sprukket. Det er en avtagende interesse rundt fenomenet, og flere selskaper som driver innenfor bransjen sliter med driften.

Snakker ut
Jentene som nå har valgt å bryte ut av glamourlivet, forteller nå for første gang om det indre og til nå hemmelige livet i modellbransjen.

- Jeg ønsker ikke lenger å være en såkalt «glamourmodell». Det er rett og slett alt for mye snusk som følger med i bransjen, sier en åpenhjertig Linni Meister til Side2.

- Jenter som ikke har viljestyrke i denne bransjen, blir lett dratt inn i en livsstil med festing og narkotika. Jeg tar sterk avstand fra alt dette, og orker ikke lenger sitte stille og se på alt det gale som skjer. Derfor bryter jeg ut, og vil stå på egne bein som modell, sier Cathrine Aschim.

Stygge rykter
- I hjembyen min Porsgrunn går det rykter om at alle som er med i Team Aylar er prostituerte og narkomane callgirls. Jeg vil ikke lenger bli assosiert med et slikt rykte, sier Lisa Marie Winther, som også understreker at ryktene er usanne.

- Men mange useriøse aktører gjør at også vi får et slikt stempel, sier hun.

Flere andre kilder Side2 har vært i kontakt med den siste tiden, underbygger jentenes beretning om en bransje ute av kontroll - der narkotikaen flyter, betalingen er svart og kjendiser nærmest forventer sex.

Tar avstand
Det har heller ikke manglet på skandaler rundt glamourmodeller det siste året. Vold, sex og lovbrudd med kjendismodellene har prydet en lang rekke forsider.

- Jeg vil være kjent for mitt talent, og ikke for skandaler. Det er flaut med all den negative oppmerksomheten som knyttes til denne bransjen, sier Linni Meister.

Alle tre jentene presiserer at de på det sterkeste tar avstand fra det de omtaler som «snusk» i bransjen.

Kjendiser og narkotika
Et fenomen som har oppstått sammen med den såkalte glamourbølgen, er at et knippe navngitte kjendismenn liker å menge seg med de unge jentene. Flere kilder fremholder at det i dette miljøet forekommer mye av det som karakteriseres som «utagerende festing».

Dette bekreftes av modellene.

- Vi ønsker å fortelle hva som skjer med mange av dem som trekkes inn i dette livet - for å advare andre unge jenter. Vi ser stadig nye triste tilfeller, sier Lisa Marie hoderystende.

- Hva slags tilfeller mener du?

- Særlig narko. Det flyter med narkotika både backstage og på kjendisfestene som glamourmodellene inviteres til. Utrolig mange av jentene i bransjen bruker dop, sier Lisa Marie.

- Status med kokain
- Kokain har blitt et motedop av dimensjoner. Så å si alle bruker det, kokain er dessverre blitt status blant modeller og kjendiser, sier Linni Meister.

- Jeg har selv vært på utallige fester der jeg nærmest får dyttet det hvite pulveret opp i ansiktet av kjente personer. Det spiller ingen rolle om de er TV-kjendiser, sportskjendiser, finansfolk eller maktpersoner - det stoffet brukes i alle typer kretser. Det er helt vilt, sukker hun.

Skjer på hemmlige fester
- Hva slags type fester er dette?

- Grunnen til at man hører så lite om dette misbruket blant kjendiser og maktpersoner, er at det blir brukt i lukkede selskap. Enten på vorspiel, nachspiel eller private kjendisfester. Når alle på gjestelista er brukere av narkotika, kommer det jo aldri ut hva som foregår bak lukkede dører, sier hun.

- Hvem er verst?

- Vel, de nyrike finansgutta er veldig glad i kokain og glamourjenter. Det er liksom en del av livsstilen deres. De er vel aller verst, forteller Linni og Lisa Marie.

Sexpress fra kjendiser
- Hvordan oppfører disse kjendisene seg?

- Vel, når vi har hatt show, tror de gjerne at de skal få særbehandling fordi de er kjendiser. Det er ikke sjelden vi har opplevd at de nærmest forventer å få være backstage og feste mens de ser på at vi skifter. Det er ekkelt. Hele glamourbegrepet er blitt skitnet til av useriøse modeller og ekle mannfolk, fremholder jentene.

Alle tre modeller forteller også om utilbørlig sexpress fra enkelte kjendiser.

- Takket være de mange useriøse jentene som gjerne tar imot gratis narkotika og tror de kan ligge seg til jobber, tror mange av disse kjendisgutta at det er fritt frem, sukker modellene.

Svarte penger
Svært få av de mest profilerte modellene i glamourbransjen ser ut til å kunne leve av inntektene fra modelljobbene. Nå bekrefter en rekke modeller det mange har hatt mistanke om: De fleste oppdrag blir betalt «under bordet» for å slippe skatt.

Glamourmodeller får for det meste betalt i form av svarte penger.

Dette bekreftes både av jentene og av skattetallene som ble gjort kjent forrige uke. De tre mest kjente glamourmodellene i Norge, tjente i løpet av fjoråret fra 60.000 til 250.000 kroner, ifølge likningstallene.

- Sannheten er noe ganske annet. De beløpene kan du lett gange med ti, mener modellene som nå tar farvel med glamourlivet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere