Trondheim (NTB/Nettavisen): Sju menn fra Trøndelag mandag er tiltalt for massiv hjemmeproduksjon og salg av store mengder dopingmidler og Viagra over flere år.

Les også: Doptiltalt brukes som treningsekspert
Les også: - Visste ikke at han var tiltalt i denne saken

I tiltalen omtales de sju som «en organisert kriminell gruppe», og seks av de sju er tiltalt etter straffelovens paragraf 60 a - den såkalte «mafiaparagrafen». 44-åringen som påtalemakten peker ut som hovedmannen, skal ha produsert mer enn 3,3 millioner tabletter over ni år. Rettssaken mot de sju går i Sør-Trøndelag tingrett og er antatt å vare i tre måneder.

Tiltalen mot de sju er på over 30 sider og inneholder en rekke punkter. Fem av de sju tiltalte sa seg delvis skyldig i produksjon, oppbevaring og omsetning av dopingmidler, samt hvitvasking av inntektene fra salget. Men ingen sa seg altså skyldig i tiltalepunktet om at dette var «ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe», den såkalte mafiaparagrafen.

Det har tatt Sør-Trøndelag politidistrikt to år å rulle opp saken som først ble satt offentlig søkelys på da Dagens Næringsliv høsten 2011 omtalte dopingbørsen Anabolic Forums. Her kunne mer enn 2.000 registrerte brukere fritt handle ulovlige dopingmidler til en enorm fortjeneste for bakmennene. Nettforumet ble stengt av politiet i juni 2012, nesten et halvt år etter at de hadde slått til mot de sju som nå er tiltalt. (©NTB)