Dorthe møtte fotballbølle

Dorthe Skappel dro på besøk til Vinne Jones i Hollywood.

Dorthe Skappel dro på besøk til Vinne Jones i Hollywood. Foto: (TV 2)

- Vinnie Jones åpnet hele sin verden for meg, sier Dorthe Skappel.

05.01.10 15:41

(SIDE2:) I sin nye serie tar Dorthe Skappel for seg mennesker som har en dyp lidenskap for hobbyen sin, og i første episode handler det om fotball.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Selv har jeg aldri hatt et spesielt nært forhold til fotball. Jeg har sett nevøene mine spille kamp én gang, og ektemannen min spilte tidligere på et Old Boys-lag før han måtte gi seg. Han fikk strekk hele tiden, humrer Dorthe Skappel til Side2.

- Så jeg må nok innrømme at jeg er mer opptatt av menneskene enn selve sporten.

Fotballsnakk med Vinnie
Dorthe er ikke en dame som gjør ting halvveis, og når hun skal lære seg om lidenskapen til fotball, er hun ikke snauere enn at hun drar på kaffebesøk til selveste Vinnie Jones.

Jones hadde en lang og til tider skandaløs fotballkarriere som gikk over 15 år. Han ble kjent for sin relativt brutale og kompromissløse stil, noe han igjen fikk bruk for i sin nye jobb som filmstjerne i blant annet «Lock, stock and two smoking barrels» og «X-Men: The last stand».

- Jeg var faktisk ganske nervøs før det møtet. Jeg har truffet ham før, men da som filmstjerne. Nå skulle vi møtes på hans enemerker og snakke om fotball, forteller Dorthe.

Vil helst spille fotball
- Han var en bølle på fotballbanen og spiller bøller på film, men var faktisk kjempesøt og veldig åpen. Han inviterte oss hjertelig hjem til seg, og åpnet hele sin verden for meg, sier hun.

- Jeg ble overrasket over hvor viktig fotball hadde vært i livet hans. Han hadde et så sterkt forhold til det at han fortalte meg at han heller ville fortsatt å spille fotball istedet for å bli filmstjerne om han hadde kunnet. En ganske absurd uttalelse i en by der 90 prosent av befolkningen ville myrdet for filmsuksessen hans, sier hun og ler.

Dorthe forteller at hun hadde en forestilling om at folk som var lidenskapelig opptatt av fotball sjeldent hadde plass til noe annet i livet sitt.

- Men det stemte jo absolutt ikke. Vinnie var et flott menneske, med en innmarig lidenskap han ville dele med meg.

Ble ikke fan
Programlederens manglende kunnskap om fotball var heller ikke noe problem

- Han hadde full forståelse for at jeg ikke visste så mye, og han hadde ingen problem med å skjønne at ikke alle har et like intenst forhold til fotball. Når man møter mennesker som har denne lidenskapen til noe, så vil de at det skal smitte og er så glade for snakke om noe de er opptatte av.

- Nå skjønner jeg greia med samholdet i fotball. Man blir kompiser, deler sorger og gleder og det er et utrolig nært og tett miljø, påpeker hun.

Men selv om Dorthe har all denne nye innsikten om fotball, betyr det ikke at hun er travelt opptatt med å bestille biletter til neste års fotball-VM.

- Nei, jeg har lært mye, men ikke blitt spesielt mer opptatt av fotball enn det jeg var før. Det handler vel mer om å være åpen for nye ting du kanskje ellers ikke ville brydd deg med. Man får med seg så mye interessant på den måten. Jeg kan masse om mye rart fordi jeg rett og slett har latt meg begeistre.

Se «Ekstrem Lidenskap» på TV 2, tirsdager klokken 20.00

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.