Gå til sidens hovedinnhold

Dørvakter fikk sparken fordi de ikke stoppet rasismeangrep

Dørvaktene ved Hells Kitchen i New York har fått sparken etter angrepet på en asiatisk kvinne.

Nettavisen skrev i forrige uke om det brutale angrepet på en asiatisk kvinne (65) utenfor en bygning i Hells Kitchen i New York.

- Til helvete med deg, du hører ikke hjemme her! ropte overgriperen og sparket kvinnen flere ganger.

Du kan se videoen her. Vi advarer mot sterke bilder.

Videoer av hendelsen viste også at flere personer sto passivt og så på mens kvinnen ble mishandlet. Angrepet skjedde rett utenfor hoveddøren til et leilighetskompleks. Den avsluttes med at en dørvakt lukker døren til gaten, mens kvinnen blir angrepet utenfor.

Kort tid etter hendelsen ble flere vitner til hendelsen sagt opp fra sine jobber, fordi de ikke gjorde noe for å stoppe volden.

Les også

Razzia mot swingersklubb: Politiet fant 80 personer

- Sikkerhetsprotokoller ble ikke fulgt

Nå er to personer, som var ansatt som dørvakter i eiendomsselskapet Brodsky Organization, blitt avskjediget. Selskapet driver boligbygget der overfallet på kvinnen skjedde.

- Det er klart at nødvendige nød- og sikkerhetsprotokoller ikke ble fulgt. Av denne årsaken har ansettelsen deres blitt avsluttet og trer i kraft umiddelbart, opplyser Brodsky Organization i en uttalelse, skriver CBSN New York.

Arbeidsgiveren opplyser at lobbyvideoen viser at mennene forholdt seg passive under angrepet, og at da angriperen hadde forlatt åstedet, kom dørvaktene frem for å hjelpe offeret og tilkalle en politibil.

Les også

Dette oralsexbildet trekkes frem som et tegn på hva som er galt i bydelen akkurat nå

Ber folk gjøre mer

New Yorks ordfører, Bill de Blasio, kritiserte handlingen og sa at byens innbyggere må gjøre mer for å stoppe vold.

- Hvis dere ser noen blir angrepet, gjør det dere kan. Lag lyd. Rop ut hva som skjer. Prøv å hjelpe. Ring etter hjelp med en gang. Ring 911, sa de Blasio.

Hendelsen var rasistisk motivert. Asiatere i New York har lenge levd i frykt for rasismen som ble oppildnet av koronapandemien, som hadde sitt arnested i Kina.

- Faen, jeg er så lei av å stå her og kreve at noe blir gjort for mitt folk, uttalte administrerende direktør Jo-Ann Yoo i Asian American Federation etter hendelsen.

Les også

Milliardmareritt: Måtte stenge etter to dager

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt