*Nettavisen* Nyheter.

Dørvakter mer ansvarlige enn redaktører

Debattant sammenligner dørvakters gjestekontroll med redaktørers leserbrevkontroll.

(NA24 - DEBATT):Dørvakter på norske utesteder tar sitt arbeid altfor alvorlig. Det burde holde at gjestene rapporterer om fyll og vold før en grep inn i situasjonen. Det ville skape samme forhold for norske dørvakter som for norske redaktører. Dørvakter bør altså slippe alle inn.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Denne sammenligning av yrkesgrupper kan være søkt, men den er sann. Norske redaktører lar alle innlegg slippe inn på nettsidene, med håp om at publikum gjør redaktørene oppmerksom på uakseptable eller ulovlige innlegg. Først da trer redaktøransvaret i kraft.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Familie og Medier)

Dette er helt uholdbart. Vi har liten sans for redaktørenes samstemte lovsang av publikumsgenerert innhold som de mener styrker demokratiet og utvikler nye former for meningsutveksling. Vi tror heller ikke at folk som skriver innlegg blir voksne og ansvarlige etter hvert. Syndefallet kom inn i verden på et tidlig stadium, og det vil bli her til klodens siste dag.

Redaktører skal redigere. Det gjør de hver dag, og da kan de ikke plutselig bruke ordet sensur når de blir bedt om å redigere alt de publiserer, også på nettet. PFU-dommen i saken om Stig Inge Bjørnebye må få konsekvenser for norsk presse. Han hadde krefter igjen etter sjikanen til å sende saken til PFU. Det er få som har slike krefter, men selv de svakeste har rett til samme vern.

Redaktører har den siste tiden vært aktive i debatten om denne problemstillingen. Det har vært direkte pinlig å se, høre og lese om folk som abdiserer fra sine plikter. De vil ikke innrømme at også her går butikk foran etikk. Men alle forstår at det er dette som ligger under. Vi har i dag ikke den presse og de redaktører publikum fortjener.

Geir Magnus Nyborger generalsekretær i Familie & Medier.

Les flere meninger om medier her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag