dos Santos legger opp

Vålerenga-legenden setter karrierepunktum etter sesongen.

Se intervju med dos Santos her

Freddy dos Santos går inn i sin 11. sesong i Vålerenga, men annonserer i dag at han legger opp etter sesongen. Vålerenga-legenden har fått jobb i TV2 fra 2012.

- Det er en veldig trist avgjørelse for min del, for det blir vemodig. Samtidig føles det som det er riktig tid å gjøre det nå, sier dos Santos i et lengre intervju på VIF TV.

- Jeg synes det var rett og rimelig å si det nå i stedet for at det skal skure ut. Nå kommer det fram at jeg skal begynne i TV2 i 2012 samtidig som jeg er veldig motivert for sesongen som kommer og jeg gleder meg masse til sesongen kommer skikkelig i gang.

Han gleder seg til nye utfordringer etter endt karriere, men lover å være snill med Vålerenga.

- Å begynne i TV2 ser jeg fram til, jeg har mange venner der. Det blir spesielt morsomt å jobbe med Aleksander Schau og Thomas Aune som jeg skrev bok med. Det blir fotball fra en annen synsvinkel også mener jeg det er noen som må tale Vålerengas sak i TV2 også, ikke bare bergenserne, sier han.

- Jeg kommer ikke til å slakte Vålerenga på skjermen. Det er klubben min, og jeg er stolt av at jeg har fått spille her så lenge. Det blir vemodig for meg å legge opp, og klubben kommer fortsatt til å ha en stor plass i hjertet mitt.

- Stolt av tiden i Vålerenga

dos Santos kom til Vålerenga foran 2001-sesongen, og har vært med å vinne seriemesterskap, to cupgull og han var med på kvalifiseringskampen mot Sandefjord i 2003.

- Dette har vært de beste årene i livet mitt, jeg har hatt det helt strålende. For meg å bli assosiert med klubben og bli kjent med alle her har vært helt topp og noe jeg kommer til å bære med meg lenge. Dette er en gjeng og en klubb jeg kommer til å savne, sier han.

- Jeg føler meg ikke ferdig med Vålerenga, det kommer alltid til å være klubben min selv om jeg ikke er med fra innsiden lengre.

Lover å gi 100 %

dos Santos lover å gi maksimalt for Vålerenga ut denne sesongen.

- Klubben er på vei opp og det er en go her som er veldig bra og mange unggutter på vei opp. Da føles det som et riktig tidspunkt å si dette på. Når det er sagt er jeg 100 % dedikert og motivert til at denne sesongen skal bli veldig bra, for jeg har lyst å avslutte med stil, sier han.

Se intervju med dos Santos her

Foto: Eirik Førde/Digitalsport

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag