Gå til sidens hovedinnhold

Døv jente (10) holdt som sexslave

Et eldre ektepar smuglet inn den foreldreløse jenta og holdt henne fanget som sexslave i kjelleren.

Den rystende historien brettes nå ut i Minshull Street Crown Court i Manchester. Ekteparet Ilyas Ashar (83) og Tallat Ashar (66) står tiltalt for frihetsberøvelse, menneskehandel, seksuelle overgrep, vold og trygdebedragerier.

Ifølge den engelske avisen The Telegraph ble den unge pakistanske jenta holdt som familiens slave i nesten ti år.

Innelåst og voldtatt
Historien startet allerede i juni 2000. Ifølge engelsk politi hentet ekteparet den nå 21 år gamle kvinnen til sitt hjem i Eccles, Greater Manchester.

Hver kveld skal den døvstumme jenta ha blitt innelåst i en kjeller, der hun måtte tilbringe nettene på et kaldt betongulv. I tillegg til å arbeide gratis for familien og deres venner på dagtid, ble hun voldtatt og mishandlet på det groveste.

Dersom maten var for sterk eller varm ble hun slått i magen og lugget, og hvis jenta gråt låste familien henne ned i kjelleren, ble det fortalt i retten.

Boltet kjellerdøra
Det reises nå spørsmål om hvorfor den unge jenta fikk innreisetillatelse på bakgrunn av at hun skulle arbeide som hushjelp i familien.

- At et barn i så ung alder har fått innreisetillatelse for å være hushjelp hos familien, er både mystisk og svært bekymringsfullt. Hun ble fortalt at foreldrene var døde og ble deretter brakt inn i landet. Her ble hun et offer for trusler og vold gjennom hele sitt unge liv, sier aktor Peter Cadwallader.

Ifølge Cadvallader ble døren ned til kjelleren låst og boltet slik at hun ikke kunne stikke av om natten.

Politiet avdekket de umenneskelige boforholdene da de ringte på hos ekteparet i 2009. Sjokkerte betjenter fant den 19 år gamle jenta sovende i kjelleren.

- Hun hadde da blitt holdt som fange i nesten 10 år. Jenta ble tvunget til å akseptere de umenneskelige forholdene, fordi hun ikke visste om noen annen måte å leve på, sier han.

Benekter alle forhold
Ekteparet Ashars benekter alle forholdene. Ilyas Ashar nekter også for 12 voldtekter. Hans kone Tallat er også tiltalt for et seksuelt overgrep, noe hun benekter at har skjedd.

Den nå 21 år gamle kvinnen er analfabet og har aldri gått på skole i England eller i Pakistan.

Hun lærte å skrive navnet, slik at hun kunne skrive under på søknadspapirer for å motta trygd. Både ekteparet og deres datter Fayza (24) nekter for trygdemisbruk, skriver Huffington Post.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken