Gå til sidens hovedinnhold

Døvetolk innlagt på psykiatrisk sykehus

Johannesburg (NTB-AFP): Døvetolken som skapte oppsikt etter å ha gestikulert uforståelig under hele minneseremonien for Nelson Mandela, er innlagt på psykiatrisk sykehus, melder sørafrikanske medier.

Den sørafrikanske avisen Star skriver torsdag at kona til døvetolken Thamsanqa Jantjie hadde tatt mannen sin med til en sjekk på et psykiatrisk sykehus utenfor Johannesburg på tirsdag. Etter kontrollen ble Jantjie ble innlagt for videre behandling.

- De siste dagene har vært vanskelige. Vi har forsøkt å støtte ham fordi han trolig har hatt et sammenbrudd, sier kona ifølge avisen.

Nyheten om Thamsanqa Jantjies døvetolkning gikk verden over da det viste seg at tegnene han gjorde under minneseremonien for Mandela var komplett uforståelig. Døve og språkeksperter sier Jantjie ikke gjorde annet enn «å flakse vilt med armene og gestikulere morsomt».

Jantjie unnskyldte seg med at han lider av schizofreni og at han var syk og så syner da han sto side om side med noen av verdens mest kjente og mektige personer, deriblant USAs president Barack Obama.

- Jeg så engler falle over stadion. Jeg hørte stemmer og mistet konsentrasjonen, har han forklart. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis