Gå til sidens hovedinnhold

Dovrebanen stengt i opptil tre uker i Sør-Trøndelag

Soknedal (NTB): Dovrebanen ved Soknedal i Sør-Trøndelag blir stengt i opptil tre uker etter at det natt til onsdag gikk et nytt jordras. Deler av banen henger i løse luften. Også E6 er rammet.

Raset gikk ved 3.40-tiden natt til onsdag på E6 ved Korporalsbrua mellom Berkåk og Støren. Ingen personer, biler eller hus ble tatt av raset, men veien blir trolig stengt en stund.

Raset rammet ikke Dovrebanen direkte, men førte til at skinnegangen henger i løse luften over en strekning på anslagsvis 30 meter.

- I løpet av dagen har vi hatt befaring på stedet, møter med geologer og har fått faglige råd og anbefalinger. Det vil ta mellom to og en halv uke og tre uker før banen er bygget opp igjen. Det betyr at Dovrebanen er stengt i dette tidsrommet, opplyser pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

NSB har satt opp alternativ transport som vil være virksom så lenge banen holdes stengt. Godstogtrafikken kjøres via Rørosbanen i stedet for Dovrebanen.

Dovrebanen var allerede stengt da raset gikk natt til onsdag. Raset gikk på samme sted som et ras natt til tirsdag. Men raset natt til onsdag var litt større enn raset døgnet før. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk