RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dovrebanen stengt

Sist oppdatert:
Store mengder vann i sporet førte til at Dovrebanen ble stengt mellom Tretten og Ringebu i Gudbrandsdalen mandag kveld. Nattogene mellom Oslo og Trondheim rammes.

Jernbaneverket opplyser mandag kveld at nattogene er innstilt på strekningen mellom Lillehammer og Vinstra. De reisende blir i stedet fraktet med buss mellom disse to stasjonene.

- Det jobbes og kommer til å bli jobbet i hele natt, men det er for tidlig å si noe om når banen igjen er ferdbar, sier pressevakt Harry Kolsrud i Jernbaneverket til NTB.

- Vi kan ikke utelukke noe. Det spøker klart for togene i morgen tidlig, men det blir gjort en ny vurdering i løpet av natten og morgentimene, sier Kolsrud.

Ett godstog er holdt igjen på Tretten, og et annet tog som er på vei, må også regne med å bli stående inntil videre.

Vannet som hindrer trafikken, ligger i sporet ved Losna stasjon lengst sør i Ringebu kommune i Oppland.

Både Jernbaneverket og Mesta har mannskaper med gravemaskiner i området og prøver å grave kanaler som vanne kan renne unna i.

Jernbaneverket opplyser at mildvær i Gudbrandsdalen har ført til stor snøsmelting, og at dette er årsaken til de store vannmengdene som gjør at banen må stenges. Ifølge togledelsen på Hamar vurderer politiet å evakuere beboere i nærheten av Losna. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere