*Nettavisen* Nyheter.

«Døvstumme» selgere utvist fra Norge

Politiet har utvist elleve polakker som har utgitt seg for å være «døvstumme» selgere i Asker og Bærum.

Onsdag forrige uke fikk politiet flere meldinger om at mennesker som utga seg for å være «døvstumme» ringte på hos flere hus i Bærum for å selge trefigurer med julepreg. Det viste seg at disse menneskene verken var døve eller stumme, skriver Budstikka.

– Dette skapte utrygghet hos publikum ved at de utga seg for noe de ikke var, sier politiinspektør Morten Reppen ved Utlendings- og forvaltningsavdelingen i Asker og Bærum politidistrikt.

Det er for øvrig ingenting som heter døvstum, siden stemmebånd og taleorgan fungerer hos døve mennesker. Ofte brukes betegnelsen talespråksløse.

Etter hvert fant politiet ut at kortene de brukte hadde de samme skrivefeil som kort brukt andre steder i landet tidligere år – og dermed fastslo politiet at dette var organisert virksomhet

Elleve polske borgere ble så pågrepet og siktet for bedrageri etter en politiaksjon mot et hus nær Tyrifjorden. Flere av de siktede hadde over 10.000 kroner i små sedler på seg.

– Disse fikk hvert sitt forelegg for bedrageriene som de vedtok, så overtok vi saken og utviste dem fra landet for to år. De er allerede uttransportert fra Norge, sier Reppen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag