*Nettavisen* Nyheter.

Døvstumme tiggere markerer tomme hus

Foto: Politiet (Politiet)

Lapper med den polske påskriften "ikke hjemme" dukker opp utenfor hus der eierne er på ferie.

Østfold politidistrikt har fått inn meldinger om at det henges opp plakater/lapper hvor det står skrevet "ikke hjemme/på ferie" på polsk rundt om i Østfold politidistrikt, melder Rakkestad Avis.

Politiet mistenker at dette er mobile vinningskriminelle som er på rekognosering og ber innbyggerne i fylket følge ekstra godt med i sitt nærmiljø i ferietiden.

- Fra tidligere vet vi det skjer grove tyverier fra for eksempel bolig når eier ikke er hjemme. At vi nå får inn meldinger om at det henges opp plakater eller lapper hvor det er skrevet ”ikke hjemme/på ferie” på polsk rundt om i distriktet, tilsier at vi må gjøre befolkningen oppmerksom, sier visepolitimester i Østfold politidistrikt, Thor B. Klepper i en pressemelding.

Plakatene/lappene som politiet har fått henvendelse om, er hengt opp etter at ”døvstumme” tiggere har vært i området, gjerne på stolper utenfor den aktuelle boligen.

- Det kan tyde på at personer har vært på rekognosering og at noe kan være i gjære. Politiet ber derfor at innbyggerne i Østfold politidistrikt å være oppmerksomme i sitt nærmiljø og tar sine forhåndregler når det gjelder å sikre boligen mot innbrudd, sier visepolitimester Klepper.

Ser man noe mistenkelig i sitt nærmiljø, bes publikum å ringe 02800 og melde fra.

- Da vil Østfold politidistrikt ha muligheten til å rykke ut og sikre eventuelle spor fra slike lapper og plakater, slik at vi får registrert disse i våre systemer, sier politiførstebetjent Aage Martin Schie i Østfold politidistrikt.

Schie er nestkommanderende i Operasjon Villa som jobber målrettet mot mobile vinningskriminelle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.