RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dør Tony Soprano i natt?

Foto: HBO
Vil Tony Soprano gå ut med et smell eller med et smil om munnen?

(SIDE2:) Det lurer tusenvis av fans på som de siste par ukene har diskutert heftig utfallet av den siste dobbeltepisoden i TV-serien som sendes i USA i kveld amerikansk tid.

LES OGSÅ:Slik blir TV-sommeren

Flere teorier
”Sopranos” legger inn årene etter åtte år, og spørsmålet er altså om Tony Soprano i James Gandolfinis skikkelse, gjør det samme.

Teoriene er mange. Noen mener at Tonys frue, Carmela, vil ta livet av sin mann, mens andre mener at han kommer i fengsel for en liten forseelse à la Al Capone.

De aller fleste er fullt enige om at andefamilien som var med i begynnelsen returnerer (!).

Tok ni siste episoder
Etter først å ha annonsert at han hadde fått nok, forhandlet HBO og James Gandolfini seg frem til de ni siste episodene i serien. Det har vært en lang parade av farvel-forestillinger med kjente rolleskikkelser som i mange tilfeller har fått en fæl død til fansens fortvilelse,

Sopranos-fansen har vært en av de mest trofaste og de har også fordelt seg i alle aldersgrupper men stort sett har overvekten vært voksne mennesker. Serien har vunnet de fleste priser som er og få og har fått ros for å våge og servere litt mer kompliserte historier enn andre serier. Med andre ord; manusforfatterne stolte på seernes intelligens.

Flyttet grenser
TV-historikere i USA mener serien flyttet grenser og ga startskuddet til det som i dag regnes som TV-serienes nye gullalder.

- Blant annet har serier som ”Law & Order” og ”CSI” kunnet vise mye mer gørr, vold og blod, sier TV-historiker Tim Brooks til The Denver Post.

Her hjemme har serien blitt sendt på NRK og i sene timer ettersom voldscenene er såpass sterke og realistiske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere