*Nettavisen* Nyheter.

Dra dit nå

Mauritius er som en drøm som blir virkelighet. Foto: Alexander Shalamov

Dra til drømmeøya eller solsikre Sunny Beach. Her er tilbudene vi mener du bør vurdere akkurat nå.

HTML EMBED

MAURITIUS Drømmeøya i Det indiske havet

Mauritius er øya som kan oppfylle de mest kresne turistenes feriedrømmer med sine luksushoteller, sitt perfekte klima og sine femstjerners strender. Den har flere ganger blitt kåret til verdens beste ferieøy, og byr i tillegg til moderne luksus også på spennende naturopplevelser.
NÅR Perioden 15. august–30. september
HVEM Wikstrøms Reiser
PRIS 17.550 kr per person for åttedagers pakke, inkludert flytransport t/r Mauritius med SAS/Air Mauritius og syv netter på femstjerners The Grand Mauritian inkludert frokostbuffé og middag.
HUSK Pakken kan lett kombineres med reise til blant annet Seychellene, Sør-Afrika eller Dubai.

NORGE Båtveien til Svalbard

Nå kan du gjennomføre drømmen om en Svalbard-tur og samtidig få oppleve vestlandsfjordene og nordnorske steder som Hammerfest og Nordkapp. Skipet Costa Pacifica tar over 3000 passasjerer trygt til blant annet Ny-Ålesund og Magdalenafjorden på Svalbard – steder som ellers ikke er så lett tilgjengelig.
NÅR 26. juni–10.juli
HVEM Costa Cruises
PRIS 17.200 kr i delt innvendig lugar med alle måltider, underholdning og de fleste aktiviteter om bord. I tillegg kommer tips, utflukter og reisen t/r Kiel der cruiset starter.
HUSK Du kan komme deg til Kiel med Color Line fra Oslo eller med Norwegian (til Hamburg og turku videre med tog).

FINLAND Kulturhovedstaden Åbo

Finske Åbo (Turku på finsk) er sammen med Tallinn europeisk kulturhovedstad i år, og byen vest i Finland strutter av aktiviteter og tilbud gjennom hele året. Tidlig i juli står Middelalderen i fokus i den tidligere finske hovedstaden.
NÅR 2.–5. juli
HVEM Finnair og HRS.
PRIS 1937 kr for flyreise med Finnair fra Oslo via Helsinki og to netter i dobbeltrom på trestjerners Cumulus Turku med frokost.
HUSK Les mer om de mange tilbudene og utstillingene i Åbo på nettsidene www.turku.fi.

DANMARK Spa og Brimi-mat til sjøs

Båten Stena Saga er oppgradert med nytt spa og med et restauranttilbud hvor mesterkokken Arne Brimi har hatt en finger med i spillet. Pure Nordic Spa er med sine 750 kvadratmeter blitt det største om bord i en ferge ut fra Norge, og tilbyr massasjebehandlinger, badstuer, eventyrdusjer, varmebassenger og en relax-avdeling med varme mosaikkbenker med utsikt ut mot havet.
NÅR 21.–22. juni
HVEM Stena Lines Stena Saga
PRIS 690 kr per person for 24-timers cruise Oslo-Frederikshavn-Oslo i utvendig Comfort Class Plus-lugar. For 150 kr kan du nyte spaet i to timer.
HUSK Det er enkelt å utvide cruiset med et opphold på flotte The Reef Hotel & Resort i Frederikshavn med et stort badeland.

TYRKIA Koselige Kemer

Kemer er en trivelig liten badeby vest for Alanya med flere flotte hotellanlegg. Firestjerners Hotel Ambassador ble totalrenovert i 2007, og ligger omkranset av hageanlegg i nærheten av strandpromenaden. Anlegget tilbyr i dag all inclusive, som også omfatter øl, vin og lokale brennevinsmerker.
NÅR 6.–13. august
HVEM Solia
PRIS 5995 kr per person når to deler dobbeltrom. Alle måltider og drikke inngår i pakken. Flytransport t/r Oslo-Antalya med Primera Air.
HUSK Er du i Kemer, bør du bli med på en utflukt til de spennende hvite klippene i Pamukkale.

NORGE Trebåtidyll i Risør

Risør Trebåtfestival er på Sørlandet omtalt som «Sommerens vakreste eventyr», og i år lover arrangørene tidenes beste festival. Du trenger ikke være båteier eller sjøvant for å kunne glede deg over de mange, vakre trebåtene som omkranser indre havn under festivalen. Alle som setter pris på sørlandsk kystkultur vil finne mye å glede seg over.
NÅR 4.–7. august
HVEM Risør Trebåtfestival
PRIS Nøyaktig priser for festivalpass eller dagspass kommer på www.billettservice.no.
HUSK Du bør være tidlig ute for å få hotellplass i Risør. Prøv en av campingplassene eller gjestehusene (Moen, Risør Gjestehus eller Sørlandets Feriesenter) hvis du ikke disponerer båt.

BULGARIA Solsikre Sunny Beach

Den bulgarske Svartehavskysten har over 200 kilometer med flotte strender, og du kan fortsatt unne deg en treretters middag med drikke på restaurant for under hundrelappen. Sjansen for dårlig vær er også minimal i Sunny Beach.
NÅR 6.–13. juni
HVEM Apollo
PRIS 3848 kr for en charterpakke når to deler ettromsleilighet på firestjerners Chaika Beach.
HUSK Ta en tur til Nessebar like sør for Sunny Beach. Den lille byen har en 3000 år gammel historie og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1983.

NORDSJØEN Cruise fra Bergen

I sommer kan bergensere stige om bord i et av Europas største cruiseskip i egen by. MSC Opera legger til kai noen få meter fra Bryggen, og reiseruten omfatter Southampton, Amsterdam, Oslo, Stavanger og Flåm, før skipet legger til kai i Bergen igjen. Som vanlig får du helpensjon og masse underholdning inkludert i prisen.
NÅR 10.–18. juni
HVEM Cruisespesialisten
PRIS 8400 kr per person i delt innvendig lugar med alle måltider, underholdning og de fleste aktiviteter om bord inkludert i prisen.
HUSK Utfluktene fra Southampton omfatter blant annet London og Stonehenge kombinert med Salisbury.

ABONNER PÅ REISER & FERIE

KENYA Afrikansk strandparadis

Kysten av Kenya er vakker, med kilometerlange strender med hvit puddersand, og det er ikke bare Mombasa som byr på drømmeforhold for solhungrige turister. 45 kilometer sør for flyplassen i Mombasa ligger for eksempel Diani Beach med boutiquehotellet The Sands at Nomads.
NÅR 1.–9. september
HVEM Paradisreiser
PRIS 13.930 kr per person for syv netter i dobbeltrom på The Sands at Nomads, flyreise Oslo-Mombasa t/r, transfer til hotellet samt flyskatter og avgifter.
HUSK Visum fås ved ankomst til flyplassen og koster USD 25 per person over 16 år.

ROMANIA Eksotiske Bucuresti

Romanias hovedstad er en spennende storby som har fått ufortjent lite oppmerksomhet som reisemål etter at jernteppet forsvant på slutten av 1980-tallet. Men Bucuresti med sine 2,4 millioner mennesker, har tross en viss slitasje, masse spennende attraksjoner og et bedre klima enn de fleste andre østeuropeiske storbyene. Slå deg ned på en fortausrestaurant i det trivelige Lipscani-strøket og besøk det gigantiske «Folkepalasset» som diktatoren Ceausescu bygde.
NÅR 16.–19. juli
HVEM BudJet.
PRIS 3000 kr per person når to deler dobbeltrom på sentrale, femstjerners Epoque. Reisen går med KLM via Amsterdam.
HUSK Ekspressbuss tar deg greit og billig fra flyplassen til sentrum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.